Egytőről - tovább pörög a hazai borbárok projektje a Kárpát-medencei szőlőfajták és a kulturált borfogyasztás népszerűsítése jegyében. Kész a tagok közös bora, és a borbárokban már kóstolható.
Elkészült a tavaly év végi kezdeményezés, az Egytőről projekt - a Doblo Wine & Bart, a 0,75 bistrót, a Palackot, az Andante Borpatikát, a Köz’Pontot, az ETAP Wine Bart, a Tasting Table-t, a VinoPiano Borbárt, továbbá a Bortársaságot, a Sebestyén Pincét és a Wine Flow boros oldalt tömöríti - , első közös bora.
A projekt nevére 2017 januárjában szavazhattak a közösségi online médiában a borkedvelők, akik a Kékfrankos Április nagykóstolóján, a Corinthia Hotelben találkozhattak először az új borral. A bisztróstílusúra hangolt szekszárdi kékfrankost ezt megelőzően április 6-án a Palack Borbárban "vizsgáztatták" a szofisztikált borértők.
Az Egytőről kékfrankosának alapanyaga Sebestyén Csaba szőlőterületeiről származik, és a bor elkészültét is a szekszárdi borász felügyelte. Az Egytőről Kékfrankos a projektben résztvevő borbárokban már kapható palackozva és poharanként is.
A hosszú távú kezdeményezés folytatását további, közösen létrehozott, főként a fiatalokat megszólítani igyekvő rendezvényekben és borokban látják az összefogás részvevői. Az idei szüretből Magyarország legnagyobb területen termesztett borszőlőjéből, az olaszrizlingből készítenek majd egy szintén könnyed, gyümölcsös karakterű, csavarzáras palackozásban kihozandó bort.