Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#fehér_bor

Élet+Stílus hvg.hu

Ihlet az akadémikusoknak

Hármas frigyből született, kövér mosollyal, csupa gyümölcsösséggel – az idén az év egyik fehér bora lett a neszmélyi házasítás az MTA borversenyén.

Gasztro hvg.hu

Villány fehérben is

Bemutatókkal, mesterkurzussal és fehér borokkal is készül a Villányi borvidék a közelgő VinCE Budapest Wine Show-ra.

Gasztro hvg.hu

Nem takarékoskodtak - a legjobb szövetkezeti borok

A Takarékbank valamint a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. lebonyolításában április 20-21-én zajlott le a XVII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny. A bíráknak bőven volt miből válogatni, a pincészetek 167 nevezéssel szálltak versenybe a "Takarékszövetkezetek legjobb fehér és vörösbora címért.

Vállalkozás hvg.hu

Átrendezi a hazai borpiacot a kormány?

A szaktárca szeretné visszaszorítani "a külföldi borok behozatalát", ezért regisztrációs díjat vetnének ki az importborokra, vagy csak azon hazai vállalkozói körre, amelyek egy konkrét uniós tagállamból származó bort forgalmaznak, ez még nem világos. Mindezt a borhamisítás elleni fellépéssel indokolják. Az elképzelés részletei egyelőre nem ismertek.

Gasztro hvg.hu

Terítéken a könnyű fehérek

Országszerte ismét Borszerda. Az augusztus 25-i akcióban részt vevő vendéglátóhelyek féláron kínálják boraikat ebéd- és vacsoravendégeiknek. Számos étterem rukkol ki kedvezményes ételsorral erre a napra. A menüket elsősorban a könnyű fehér- és rozéborok köré komponálták.

Plázs MTI

Hogyan alakulhatott ki a fehér bőr?

A tudomány eddigi állása szerint az Afrikából származó sötét bőrű ember azért fehéredett ki, mert egyoldalú, gabona alapú táplálkozása révén D-vitaminhiányban szenvedett. Csak a világos bőr teszi ugyanis lehetővé, hogy a nap UV-B sugárzása olyan mélyre hatoljon, hogy a szervezet maga is képes legyen előállítani a létfontosságú vitamint. Ezt az elméletet cáfolta most meg egy dél-afrikai kutató.