Terítéken a könnyű fehérek
Országszerte ismét Borszerda. Az augusztus 25-i akcióban részt vevő vendéglátóhelyek féláron kínálják boraikat ebéd- és vacsoravendégeiknek. Számos étterem rukkol ki kedvezményes ételsorral erre a napra. A menüket elsősorban a könnyű fehér- és rozéborok köré komponálták.
A szervezők (Közösségi Bormarketing Alap) az éttermek számára menüversenyt hirdettek. Olyan ételsorokkal lehetett pályázni, amelyeket a vendéglátóhelyek séfjei a nyári borválasztékokhoz kreáltak. A versenyszabályzat szerint az ebéd- és vacsoramenüket azon az áron kell kínálni Borszerdán, amit a pályázó a menü leadásakor megjelölt. A vendéglátóhelyekről és a menükről az érdeklődők itt tájékozódhatnak. Érdemes tanulmányozni a honlapon megjelent úgynevezett interaktív aromakorongot is, amely a borkóstolókat segíti az eligazodásban. A honlapon lehetőség nyílik az online asztalfoglalásra is.
„Szép pályamunkák érkeztek – értékelte a menüket Buday Péter mesterszakács a bírálók nevében. – A zsűri nem annyira az újító kedvet, mint inkább a kiegyensúlyozottságra, a harmóniára való törekvést értékelte a menükben, a szép borok filozófiájával összhangban.”
A menüverseny első 10 helyezettje
1. Hotel Sopron – Sopron
2. Art Pub – Budapest
3. Szél Fiai Fogadó – Nyúl
4. Aranypatkó Fogadó – Győrújbarát
5. Wine &Coffee House – Budapest
6. If Kávézó – Budapest
7. Krisztina Kávézó – Balatonalmádi
8. Régi Sipos Vendéglő – Budapest
9. Don Leone Étterem – Budapest
10. Vörös Postakocsi – Budapest