Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#bikavér

Élet+Stílus hvg.hu

Eger beveszi Budát a 28. Budapest Borfesztiválon

A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja szeptember 5-8. között a kezdő és haladó borbarátokat, akik közel kétszáz hazai és külföldi kiállító több ezer borát kóstolhatják a szokásos impozáns helyszínen, a budai Várban. Az idén fókuszban az egri borvidék.

Gasztro hvg.hu

Külön, és mégis együtt – Bikavér párbaj

„Nem Szekszárddal, hanem a régi típusú bikavérekkel hadakozunk” – állítja ifjabb Lőrincz György, az egri St Andrea Szőlőbirtok borásza, a budapesti Corinthia Hotelben február 26-án megrendezendő Eger – Szekszárd Bikavér Párbaj egyik szervezője.

Plázs Kormos Lili

„Minden bor annyit ér, amennyiért el lehet adni”

Tíz éve kezdett borászkodni, aki járt már valaha a hatalmas sziklákkal körülvett egri pincében, valószínűleg visszatérő vendége lesz. De ki áll Pati, a Hazug mókus és a Szántásban lapuló pocok mögött? Hogy készült a Nem lát, nem hall, nem beszél nevű bor? Ifjabb Bolyki Jánossal, alias "Bolykijanival" beszélgettünk a magyar bor esélyeiről, a pincénél rendezett bulikról, és hogy milyen kalandokkal jár siket gyerekekkel szüretelni.

Gasztro hvg.hu

Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj

Több évszázada írják a bikavér történetét két hazai borvidékünkön, Egerben és Szekszárdon. A rendszerváltás óta arra törekednek, hogy a hosszú évtizedeken át megtépázott hírnevű vörösbor presztízsét visszaadják és megerősítsék. Ennek szellemében február 21-én másodszorra mutatják be együtt az egri és a szekszárdi termelők bikavér boraikat Budapesten egy, a nagyközönségnek is nyitott kóstoló keretében.

Vállalkozás hvg.hu

Száz éves a Bikavér

Grőber Jenő 1912-ben írta le először a híres bikavér „receptjét”. Persze jóval korábban is készült vegyes szürettel bikavérhez hasonló vörösbor Egerben és Szekszárdon, de a tiszta forrást az egri nagybirtokos gazda hozta létre.

Gasztro I. N.

A hőség borai – kritikusunk jelenti a kastélyparkból

Ki gondolná, hogy vakmerő dolog nyáron a szabadban borfesztivált tartani? Hm, mintha lenne rá számos példa akár a Balaton környékén is. Hőálló, kemény, borfanok rengeteget tanulhattak, és a felhozatalra sem lehetett panasz.

Gasztro -gy-

Egri csillagok palackozva

Jó száz évvel a bikavér születése után az egri borászok elérkezettnek látták az időt, hogy megalkossák a híres vörös fehér párját.

Gasztro Molnár Kata Orsolya

Gasztroturista: mit együnk és mit igyunk Egerben?

Gasztroturisztikai kalandozásunk második állomása a bikavér fővárosa, Eger. A borok mellett különleges kézműves sajtokra, szofisztikált konyhára és többek között egy elfeledett édességre leltünk.