Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Egészséges

Élet+Stílus T.S.

Sally, a salátarobot

Feltalálói és kifejlesztői ezer receptre programozták az első robotot, amelyet az egészséges táplálkozás szolgálatába állítanak.

Élet+Stílus Haulitus Anikó

Mire jó a hajdina? - recept

Egyre többen odafigyelnek az egészséges táplálkozásra. Ez így is van rendjén, de a sok külföldi s méregdrága szuperétel, tuti csodaszer mellett elfeledkezünk az egyszerű, olcsó, mégis sokoldalúan elkészíthető, és igencsak egészséges alapanyagokról. Ilyen a hajdina is. Itt az ideje, hogy helyet kapjon az étrendünkben.

Plázs hvg.hu

Kritikusan alacsony a magyarok hozzáférése a globális gyógyszerkincshez

Kiválóan használható és mindenki számára elérhető a magyar gyógyszerkönyv, a magyar orvosok pedig egyre felelősségteljesebben írják föl az antibiotikumokat, és ezzel párhuzamosan mérséklődik a túlfogyasztás is. Ugyanakkor a betegek mindössze harminc százaléka van tisztában az antibiotikumok rendeltetésszerű használatával. A cukorbetegségek korai felismerésében és kezelésében is viszonylag jól teljesít a magyar egészségügy, azonban rengeteg gyógyszer hiányzik a magyar piacról.

Gasztro Haulitus Anikó

A tökéletes dió – recept

„Napi kevés dióbél, és az ember tovább él”- tartja a mondás. Kevés gyógyszer van, ami ilyen jó tud lenni, és ennyire jól érzi magát a konyhánkban.

Gasztro hvg.hu

Tíz ütős érv - amiért érdemes halat enni

Lehet, hogy nem kell hunyorognunk, ha az étlapot akarjuk böngészni, és még arra is rájövünk, honnan ismerjük a másik asztalnál ülőt, aki szívélyesen köszönget. S nem azért, mert előkotorjuk a táskánkból a szemüvegünket, meg titkon belenézünk a telefonregiszterünkbe, hátha eszünkbe jut izékének a neve.

Gasztro T.S.

Receptek rászorulóknak

A legkiválóbb katalán szakácsok álltak össze, hogy közösen megjelentessenek egy új recepttárat. Még hozzá olyanoknak szánva, akik aligha fordulnak meg valaha is az éttermeikben.

Gasztro hvg.hu

Vitaminos tészta a Mintamenza programban

A hazai kínálatban egyedinek számító, kalciummal és D-vitaminnal dúsított tészta került piacra. A termékfejlesztésben a Mintamenza program orvos csoportja is közreműködött.

Gasztro -gy-

Vigyázz! Kész! Bor! - 23. Budavári Borfesztivál

Ahogy minden valamirevaló pincészetnek megvan a maga zászlósbora, amibe színe-javát beleadja, úgy a fesztiváloknak is megvan az etalonja. S ez a minden év szeptemberében jegyzett Budavári Borfesztivál.