Autó hvg.hu 2014. július. 15. 21:48

Egy limitált szériás A7-essel ünnepli magát az Audi

Az Audi, a 25 éves a TDI technológiának tiszteleg a 326 lóerős V6-os dízelmotoros autóval.

Az Audi idén ünnepli a TDI technológia 25. évfordulóját melynek alkalmából egy limitált szériás jubileumi modellt dobnak piacra, aminek az alapjául a nemrégiben ráncfelvarráson átesett A7 Sportback szolgál. A különleges 3.0 TDI competition változat háromliteres V6-os biturbó dízelmotorja a módosított töltésnek és vezérműtengelynek köszönhetően hét lóerővel erősebb az alapváltozatnál, ami 326 lóerőt és 650 Nm maximális nyomatékot jelent (utóbbi már 1400-as fordulattól), padlógáznál pedig a túltöltés révén további 20 lóerő szabadul fel.

Audi

A 8-sebességes tiptronic automataváltóval szerelve a jubileumi A7-nek mindössze 5,1 másodpercre van szüksége, hogy álló helyzetből 100 kilométer/órára gyorsuljon, a kimagasló menetdinamikához pedig meglehetősen szerény étvágy társul, hiszen a gyáriak 6,1 literes átlagfogyasztást ígérnek. Ez valószínűleg túlzott optimizmust jelent a németek részéről, de átlagban alighanem 10 liter alatt beéri, még akkor is, ha a sofőr kihasználja a motorban és a 20 milliméterrel alacsonyabb S line sportfutóműben rejlő lehetőségeket.

A leendő ügyfelek négyféle szín közül választhatnak, melyek közül a képeken is látható „Misano piros” a legizgalmasabb, de, aki esetleg kerülné a feltűnést annak kétféle szürke árnyalat is rendelkezésre áll. További extrák az S line csomag részeként a 20 colos egyedi felnik, a fekete hűtőmaszk és külső visszapillantók, továbbá az utastér Valcona bőr kárpitozása.

A jubileumi A7 Sportback 3.0 TDI competition értékesítése augusztusban kezdődik, a hazai piacán 72 ezer eurós indulóárról.

Audi
Audi
Hirdetés
Címkék
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.