Zhvg hvg.hu 2020. október. 18. 11:09

Medve járőrözött Miskolcon (videóval)

Vasárnap hajnalban mászkált egy medve Miskolcon. Néhány napja szintén a város közelében észleltek medvét.

Zhvg

A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.

A Miskolci Önkormányzati Rendészet kameráinak felvételén bukkant fel először az a medve, a városban mászkáló medve: több utcán keresztül nyomon követték, majd eltűnt a kamerák látószögéből - írta a 444.hu.

A rendészek értesítették a rendőrséget, az önkormányzat pedig felveszi a kapcsolatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Vadaspark szakembereivel, a városvezetés arra kérte a polgárőrséget és a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársait, hogy a területen járőrözve fokozottan hívják fel a környéken élők figyelmét az esetleges veszélyekre.

A mackó egy térfigyelő kamera felvételén is felbukkan, a felvétel utolsó másodperceiben látható:

Néhány napja is Miskolc közelében láttak medvét: a szakértők szerint Magyarország északi területein egyre többször észlelnek medvét, de eddig főleg kistelepülések határában vagy az erdőkben találkoztak velük kirándulók. Lyukóvölgy Miskolc határában található, így arra hívták fel korábban is a figyelmet, hogy a nagyváros zajától sem riadt vissza a nagyragadozó.

Zhvg
A sorozat további cikkei
Hirdetés
Élet+Stílus Vándor Éva 2020. október. 19. 20:00

Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

Amy Coney Barrett főbírói jelölésével reflektorfénybe került egy egészen mostanáig kevéssé ismert, titokzatos vallási közösség, ezzel együtt pedig a kérdés, hogy a hit pontosan milyen mozgatórugóként működhet egy ember szakmai döntéseiben. Különösen, ha az a szakma alkotmánybírósági kérdésekre keresi a választ.