Zhvg hvg.hu 2020. október. 01. 19:00

Zöld Újratervezés: Merre tovább?

A Zhvg és a WWF Magyarország szervezésében egy videós kerekasztalbeszélgetésen neves szakemberekkel beszélgettünk arról, hol tart most a társadalom, a gazdaság és a környezet – és hogy milyen úton kellene továbblépni.

Zhvg

A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.

A koronavírus-járvány sokaknak meghozta azt a felfedezést, hogy minden mindennel összefügg, és hogy nem pusztíthatjuk büntetlenül az élővilágot. De vajon foglalkoztat már elég embert a fenntarthatóság és a klímaváltozás, hogy érdemi változás is történjen? Kinek kell cselekednie: a döntéshozóknak, a cégeknek vagy az embereknek?

Sipos Katalin, biológus és természetvédelmi szakember, a WWF Magyarország igazgatója a beszélgetés egyik résztvevője: a szervezet a zöld helyreállítás reményében szeptemberben egy új kampányt is indított. Továbbá Dr. Köves Alexandra, ökológiai közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi adjunktusa, a Zöld Egyenlőség podcast házigazdája, valamint Litkai Gergely, a Dumaszínház produkciós vezetője osztották meg gondolataikat a felmerülő kérdések kapcsán.

Aki szívesen hallgatná hosszabban is a résztvevőket, az október 2-án, online követheti az előadásaikat a HVG Green Revolution konferencia keretén belül.

Zhvg
A sorozat további cikkei
Hirdetés