Világ hvg.hu 2021. január. 15. 20:36

Átlépte a 2 milliót a koronavírus okozta halálesetek száma a világon

Három és fél hónappal ezelőtt érte el az egymilliót az elhunytak száma.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Világszerte már 2 002 468 ember halt meg koronavírus-fertőzésben, derül ki a Johns Hopkins Egyetem adataiból. 

Az egyetem oldala szerint az USA-ban hunytak el a legtöbben, 390 195-en. Brazíliában 207 095, Indiában 151 918, Mexikóban 137 916, az Egyesült Királyságban pedig 87 448 emberéletet követelt a járvány, Olaszországban 81 325-en, Franciaroszágban 70 088-an, Oroszországban 63 558-an, Iránban 56 621-en, míg Spanyolországban 53 314-en haltak meg.

Magyarországon a járvány kezdete óta 11 177-en hunytak el a vírus okozta betegségben.

Egy éve jelentették az első koronavírusos halálesetet a kínai Vuhanból. Az áldozatok száma nyolc és fél hónappal később, 2020. szeptember 29-én érte el az egymilliót, három és fél hónap alatt duplázódott meg.

A WHO január első hetében küldött volna a járvány eredetét kutató nemzetközi tudóscsoportot Kínába, de a kutatócsoportot még mindig nem engedték be az országba.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.