Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

COVID-19

Itthon hvg.hu

Rövid időn belül megtelhet a kiskunhalasi járványkórház

A 150 férőhelyes konténerbázison már 110 koronavírusos beteg van, a negyven lélegeztetőgép közel fele foglalt. A kórházigazgató szerint Szeged és Kecskemét gócpontokká vált, ezekben a városokban már az utcán is maszkot kellene viselni.

Itthon hvg.hu

48 újabb áldozata van a járványnak, 1423 fertőzöttet találtak

Nagyjából harmadannyi koronavírustesztet végeztek el, mint amennyi a járványügyi előírások szerint az elégséges szint alsó határa, így is több mint ezerrel nőtt az aktív esetszám. Egy nap alatt 48-an haltak meg, és a kórházban kezeltek száma is folyamatosan nő.

hvg360 Lovász Attila / Pozsony

Szeretettel Pozsonyból: Koronavírus-járvány – fogy a türelem, lazul a fegyelem

Szlovákia látványosan megúszta a Covid első hullámát, de a másodikat minden tekintetben sokkal nehezebben kezeli és viseli a szlovák társadalom. S nemcsak a szélsőjobbos fociultrák, hanem mások mellett a kreatív ipar munkásai vagy a tanárok és tanítók is. A kormányzat pedig belefáradt a járványkezelésbe.

Itthon hvg.hu

Müller Cecília: A Szent László kórházban a lélegeztetettek 50 százaléka lekerül a gépről

Az országos tiszti főorvos szerint a járványban megfertőződöttek és elhunytak számát tekintve Magyarország a középmezőnyben van, és figyelmeztetett: mindnyájunk felelőssége a közös védekezés. Kérdésre válaszolva azt is elárulta, hogy Szlávik János közlése szerint a lélegeztetőgépre kerülő koronavírusos betegek 50 százalékát levehetik a gépről, és „ad absurdum” akár meg is gyógyulhatnak.