Világ hvg.hu 2021. január. 03. 18:01

Ferenc pápa elítélte azokat, akik külföldre utaztak szórakozni karantén idején

A szentatya elítélte azokat, akik külföldön szórakoznak, miközben mások otthon szenvednek.

Nem tudjuk, mit tartogat számunkra 2021, de amit közösen megtehetünk, az az, hogy egy kicsivel több erőfeszítést tegyünk az egymás iránti gondoskodásra

- fogalmazott újévi videóüzenetében Ferenc pápa, figyelmeztetve: mindig ott a kísértés, hogy csak a saját érdekeinket tartsuk szem előtt.

A szentatya intelme - amit a Reuters idézett - elsősorban a világjárvány miatt elrendelt korlátozásokkal függ össze. A pápát ugyanis megfogalmazása szerint mélységesen elszomorította, hogy sokan a kijárási korlátozások idején utaztak el az ünnepek idején, miközben mások szenvednek. A pápa elítélte azokat, akik külföldre menekültek szórakozni a lezárások elől, mivel ezzel semmibe veszik beteg embertársaikat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 Nagy Gábor 2021. február. 28. 16:00

Homályba burkolódzó újságírók csoportja dönt a Golden Globe-díjakról

A nevetségességből hosszú és nehéz út vezetett a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szervezetének ahhoz, hogy őket, és az általuk filmes és tévés produkcióknak kiosztott Golden Globe-díjat is komolyan vegyék. Ezért nem hiányzott nekik, hogy a mai online gálára időzítve a pénzügyeiket firtatta egy tényfeltáró riport. Arra is emlékeztettek, hogy még a 87 tag névsora sem ismert, azt viszont tudni, hogy egyedüli magyarként köztük van Návai Anikó.