Világ hvg.hu/MTI 2020. december. 31. 15:13

Francia állampolgárságot kér a brit miniszterelnök apja, hogy EU-polgár maradjon

Stanley Johnson a Brexit után is EU-polgár szeretne maradni.

Francia állampolgárságért folyamodik Boris Johnson brit kormányfő apja, hogy így maradjon kapcsolatban az Európai Unióval. Stanley Johnson egy francia rádióban beszélt erről csütörtökön, amikor véget ér a brit EU-tagság megszűnése után életbe lépett átmeneti időszak.

"Nem arról van szó, hogy francia leszek, ha jól tudom, francia vagyok. Anyám Franciaországban született, az ő anyja teljesen francia volt, akárcsak a nagyapja"

- mondta az RTL rádióban franciául Stanley Johnson. Persze az ő családjában nem nehéz az angolon kívül más származást is találni: az anyai nagyanyja angol-svájci, az anyai nagyapja török volt, apai ágon pedig a nagyanyja francia, a nagyapja német volt.

Stanley Johnson volt az egyik első brüsszeli brit tisztségviselő, 1979 és 1984 között az Európai Parlament konzervatív képviselője.

Lánya, Rachel Johnson is utalt arra, hogy kérelmezi a francia állampolgárságot.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 Nagy Gábor 2021. február. 28. 16:00

Homályba burkolódzó újságírók csoportja dönt a Golden Globe-díjakról

A nevetségességből hosszú és nehéz út vezetett a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szervezetének ahhoz, hogy őket, és az általuk filmes és tévés produkcióknak kiosztott Golden Globe-díjat is komolyan vegyék. Ezért nem hiányzott nekik, hogy a mai online gálára időzítve a pénzügyeiket firtatta egy tényfeltáró riport. Arra is emlékeztettek, hogy még a 87 tag névsora sem ismert, azt viszont tudni, hogy egyedüli magyarként köztük van Návai Anikó.