Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#EU

hvg360 HVG360

EUobserver: Szertefoszlóban a visegrádi álmok

30 éves lett ugyan a V4-es csoport, de sok ünneplése nincs ok, mert mára nem sok maradt a alapító atyák, Havel, Antall József és Walesa elképzeléséből - így értékeli a helyzetet az EUobserverben közzétett elemzésében Viktória Jancoseková, az Európai Néppárt uniós ügyekkel foglalkozó intézetének igazgatója.

hvg360 HVG

Lehet-e Navalnijból az orosz Nelson Mandela?

Taktikát változtatott Vlagyimir Putyin: a legismertebb ellenzéki, Alekszej Navalnij rács mögé küldésével minden eddiginél jobban megosztja a társadalmat, most már ugyanis van olyan ellenpólus, ahová gyülekezhetnek a rezsimmel elégedetlenek. A novicsokos mérgezésből való felépülése után Berlinből hazatért ellenzéki bebörtönzése tovább mélyíti a Moszkva és a Nyugat közötti szakadékot is.

hvg360 Vértessy Péter / Brüsszel

Szeretettel Brüsszelből: Utazhatna-e Poirot holnap is az Eurostaron?

2020 után 2021 sem a változatlanság éve lesz. A koronavírus-járvány nyomán kialakult gazdasági válság veszélybe sodorta a legendás Eurostar vasúthálózatot. Mindeközben Poirot késői utódai, a belga magánnyomozók helyzete is átalakulóban.

hvg360 HVG360

Német elemző: Orbánra hiába vár az EU

Orbánék inkább érdekeltek a bizonytalanságban, ezért nem lehet rájuk számítani a menekülthelyzet megoldásában – erről Gerald Knaus, az Európai Stabilitási Kezdeményezés igazgatója beszélt a Sonntagsblattnak.

hvg360 Arató László (EUrologus)

Az AstraZeneca-ügy: a pánik előszobája

Kész tények elé állította Európát az egyik gyógyszercég azzal, hogy az eredetileg vállaltnál csak sokkal kevesebbet tud szállítani az első negyedévben. Az EU megoldást keres, burkoltan fenyegetőzik, miközben a magyar kormány uniós szövetségesként Brüsszel ellen hangol.