Világ hvg.hu 2020. október. 30. 20:10

Tömve vannak Varsó utcái az abortusztörvény ellen tüntetőkkel, visszatértek a nacionalista ellentüntetők is

Továbbra is százezrek követelik, vonja vissza a lengyel kormány az abortusztörvényt.

Jelenleg is zajlik egy valószínűleg minden eddiginél nagyobb abortusztörvény-ellenes tüntetés Varsóban. A képek alapján Lengyelország fővárosának utcáit már elözönlötték a tüntetők, akik azt szeretnék elérni, vonja vissza a lengyel kormány a héten bejelentett törvényt, ami gyakorlatilag teljesen alkotmányellenessé tenné a terhességmegszakítást.

A tüntetések mögé álló mozgalom jelképét rávetítették a varsói Kultúrpalotára. A tömeget egyelőre nehéz megbecsülni, de már a szerda esti tüntetésre is 430 ezer embert saccoltak.

De nem csak ők vannak kint, hanem a nacionalisták is vegzálják őket: egy friss videó alapján újra megtámadták a tüntetőket a maszkban és görögtüzekkel érkező fekete ruhás emberek, akik a legtöbb tipp szerint Varsó különösen széles futballhuligán-szcénájából kerültek ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
hvg360 Balla István 2020. december. 04. 11:00

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Nemrég jelent meg Berg Judit Rumini-sorozatának tizedik kötete, de a kalandos életű mesehős – miután új illusztrációkat kapott - már a világhír felé kacsintgat, és film is készülne, ha a Filmalappal nem rekedtek volna meg a tárgyalások. Magyarország talán legnépszerűbb meseírójával ezúttal olyan, egyáltalán nem mesés témákról is beszélgettünk, mint a könyvdarálás, hogy ki lehet-e lépni egy stabil, de boldogságot nem adó házasságból, vagy hogy miért is próbálják a liberális értelmiség magyarságát megkérdőjelezni a jelenlegi kurzus támogatói.