Világ MTI / hvg.hu 2020. október. 16. 13:01

Átadta Ádernek megbízólevelét az új brit nagykövet

Paul Fox váltja Iain Lindsay-t.

Pénteken átadta megbízólevelét Paul Fox, az Egyesült Királyság új rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában. Fox közölte: nagy öröm ez neki. „Nagykövetként az elkövetkezendő években mindent meg fogok tenni, hogy tovább erősítsem az Egyesült Királyság és Magyarország kiváló kétoldalú kapcsolatait, valamint a népeink közötti barátságot” – mondta a diplomata.

„Hiszem, hogy az országaink közötti szoros kötelék segítségével sikeresen együttműködhetünk olyan globális kihívások kezelésében is mint a környezetvédelem, amelynek ügye a 2021 novemberében Nagy-Britanniában, Olaszországgal együttműködésben rendezendő 26. ENSZ klíma-csúcstalálkozó kapcsán a Budapesti Brit Nagykövetség számára kiemelten fontos tevékenységi terület lesz. Várom a közös munkát magyar barátainkkal, hogy együttes erővel küzdjünk meg a mindannyiunkat érintő kihívásokkal” – tette hozzá.

Fox Iain Lindsay-t váltja, utóbbi távozását idén februárban jelentették be. Lindsay 2016. március 30-án adta át megbízólevelét az államfőnek. Már kinevezése után magyarul mondott köszöntőt, és azóta is többször olvasott magyar verseket és regényrészleteket Instagram- és Facebook-oldalán. A Magyar Kultúra Napján például a Pál utcai fiúkból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés