Tech hvg.hu 2020. november. 19. 14:09

Az Instagram is megkapja a Messenger közös videónézős funkcióját

A Facebook Messenger után az Instagramban is feltűnik a Watch Together névre keresztelt funkció, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy videotelefonálás közben közösen nézzék a kiválasztott videós tartalmat.

A Facebook szeptember végén jelentette be, hogy összeolvad a Messenger és az Instagram üzenetküldős része, és teljesen újfajta chatelés jön. A változás lényege, hogy azóta egyik appból a másikba is küldhetünk egymásnak többek között üzeneteket, matricákat és képeket. Most újabb változásról, az Instagramba érkező újabb funkciókról számolt be a Facebook.

Az egyik a Messengerbe még szeptember közepén megérkezett Watch Together, aminek segítségével az ismerősünkkel közösen nézhetünk videókat, és vitathatjuk meg a látottakat. A Facebook szerint ennek segítségével videohívás közben nézhetünk majd IGTV-s videókat, a nemrég bevezetett Reels nevű újdonsággal készített rövid klipeket, sorozatokat, filmeket és felkapott videókat egyaránt.

Hogy még teljesebb legyen az élmény, két új produkciót is hoz a Facebook: ez a

  • Post Malone’s Celebrity World Pong League és a
  • Here for It With Avani Gregg,

amelyeket csak a Watch Together funkción keresztül lehet megnézni a Messengeren és az Instagramon egyaránt.

A két tartalom eléréséhez nem kell mást tenni, mint elindítani a videohívást a Messengerben vagy az Instagramon, majd az előbbinél felfelé húzni az ujjunkat a képernyőn, hogy elérjük a Watch Together funkciót. Ott válasszuk ki a TV & Movies lehetőséget, és magát a tartalmat. Az Instagramnál ugyanezt a jobb alsó sarokban lévő gomb segítségével lehet megtenni.

További újdonság, hogy a Facebook lehetővé teszi, hogy újfajta kinézetet adjunk a csevegésünknek. Sőt, egy speciális témát is létrehoztak, a TinyTant, amihez a koreai K-pop banda, a BTS tagjainak avatarjait is használhatjuk. A csevegés kinézetét a Facebookon és az Instagramon is a csevegés beállításainál, a Téma menüpontra koppintva változtathatjuk meg.

A Facebook jelezte, hogy hamarosan még több felhasználó számára lesz elérhető a Messengerben és az Instagramon alkalmazható Eltűnéses mód. Ezt mostanra már a magyar felhasználók már megkapták – akinél még nem érhető el, érdemes frissítenie a Messenger és az Instagram appokat. A funkcióróló itt írtunk bővebben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Sport Horn Andrea 2021. május. 13. 20:00

Ki osont be titokban és miért a magyar sportlövő szállodai szobájába?

Példátlan események követik egymást a hazai sportlövészeknél. Előbb a márciusi sportlövő-világkupán Újdelhiben a magyar férfi válogatott két tagja nem állt ki az egyik versenyszám döntőjére, mert harmadik társuk fegyvere szerintük szabálytalan volt. Az elmúlt napok pedig olyan, újabb fordulatot hoztak, amely miatt a magyar sportélet egyik legnagyobb botrányává fajulhat.