Tech hvg.hu 2020. október. 17. 12:03

Vége az ingyenes Netflixnek?

Ha már fizetünk valamiért, nem árt, ha előtte kipróbálhatjuk. Sokáig ezt az elvet vallotta a Netflix is, azonban elsőként az amerikai piacon már megszüntették ezt a lehetőséget.

Jó pár olyan fizetős online szolgáltatás van, amelyik próbaidőszakot kínál a fizetés indítása előtt, esetleg egy reklámmal tarkított, legyengített változatot. A Spotifynál például ez utóbbi jelenti a „próbálgatást”, a Netflix pedig azon szolgáltatók közé tartozott, akik ingyenes próbaidőszakot biztosítottak leendő előfizetőiknek. Egyébként ezt semmilyen törvény nem írja elő, egyszerűen csak üzleti gyakorlattá vált. Ez viszont megváltozhat, legalábbis a Netflix esetében. A legújabb hírek szerint a legnagyobb videostreaming szolgáltatás immár kellően magabiztos lett ahhoz, hogy a felhasználóknak azonnal és csak a fizetős megoldást kínálja.

Jelenleg a Netflix – promóciós kampányától függően – egy héttől három hónapig terjedő ingyenes próbaidőszakot kínál. Az amerikai felhasználók ezt lehetőséget viszont már hiába is keresnék a szolgáltató honlapján. A vállalat az amerikai sajtóorgánumoknak azt az állásfoglalást küldte ki, hogy ezentúl más promóciós stratégiákat vizsgálnak az Egyesült Államokban az új előfizetők megszerzésére.

A Netflix stratégiaváltása érthető, hiszen nem szeretné, ha a fogyasztók arra használnák a próbaidőszakot, hogy egy vagy több hétig ingyenesen tévézzenek egy olyan helyzetben, amikor a streaming kategória egyre zsúfoltabb. Emellett az sem meglepő, ha a Netflixnél úgy gondolják, hogy ma már mindenki tudja, hogy mivel találkozik a szolgáltatásnál, így valójában nincsen szükség a próbálgatásra.

Hogy más piacokon, például Európában is eltörlik-e az ingyenes próbaidőszakot, az vélhetően javarészt attól függ, miként alakulnak majd számaik a csak fizetős formában működő amerikai piacon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Élet+Stílus Vándor Éva 2020. október. 19. 20:00

Vajon „Isten keze” elér-e a Legfelsőbb Bíróságig?

Amy Coney Barrett főbírói jelölésével reflektorfénybe került egy egészen mostanáig kevéssé ismert, titokzatos vallási közösség, ezzel együtt pedig a kérdés, hogy a hit pontosan milyen mozgatórugóként működhet egy ember szakmai döntéseiben. Különösen, ha az a szakma alkotmánybírósági kérdésekre keresi a választ.