Tech hvg.hu 2020. március. 30. 16:03

Megható videóval mondott köszönetet a Google a járvány ellen küzdő orvosoknak

A Google egy egyperces videóban mutatta meg, milyen segítőkészek az emberek a koronavírus-járvány idején, majd ők is megköszönték az egészségügyi dolgozók kitartását és munkáját.

Minden rendben lesz

Annyi baljós hír van manapság, hogy mindenki vár valami jobbra, biztatóra. Így vagyunk ezzel mi is: nem dobja fel sem a home office-ban, sem a szerkesztőségben ülő újságírót a helyzet, amikor jóformán csak bajokról szóló információkat kap. Pedig van azért olyan is, aminek örülni lehet, ami megnevettet, vannak remek kezdeményezések, példaértékű kiállások. Ezeket gyűjtjük ebben a cikksorozatban.

Az elmúlt hetekben a legkülönfélébb módon nyilvánítottak köszönetet az emberek az egészségügyi dolgozóknak, akik áldozatos – és gyakran emberfeletti – munkájukkal igazi hősként küzdenek a koronavírus-járvány ellen. A Google szerint mindez a keresési trendekben is megmutatkozik: egyre többen néznek utána ugyanis a neten, hogy miként tudnák kifejezni köszönetüket az orvosok és ápolók felé, és hogyan tudnak segíteni nekik. A cég ezért úgy döntött,

ők is beállnak a sorba, és egy egyperces videóval mondanak hálát nekik.

A felvétel alatt azon orvosok hangja hallható, akik a "frontvonalban" harcolva készítettek és töltöttek fel videókat a YouTube-ra. Mindeközben pedig azokat a kérdéseket is láthatjuk, amelyekre mostanában a legtöbbször kerestek rá a civilek. Például, hogy

  • hogyan segíthetünk az orvosoknak, hogy
  • hogyan segíthetünk a nővéreknek, vagy hogy
  • hogyan juttathatjuk el az adományokat a kórházaknak.

A videó végén a Google is köszönetet mond az orvosoknak és ápolóknak, majd arra hívja fel a felhasználók figyelmét, a legtöbbet azzal tudnak tenni a járvány megfékezése érdekében,

ha otthon maradnak.

A Google egy külön oldalt is létrehozott, amely a koronavírussal foglalkozik. Ezt ezen a linken lehet megnézni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Minden rendben lesz
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
hvg360 Balla István 2020. december. 04. 11:00

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Nemrég jelent meg Berg Judit Rumini-sorozatának tizedik kötete, de a kalandos életű mesehős – miután új illusztrációkat kapott - már a világhír felé kacsintgat, és film is készülne, ha a Filmalappal nem rekedtek volna meg a tárgyalások. Magyarország talán legnépszerűbb meseírójával ezúttal olyan, egyáltalán nem mesés témákról is beszélgettünk, mint a könyvdarálás, hogy ki lehet-e lépni egy stabil, de boldogságot nem adó házasságból, vagy hogy miért is próbálják a liberális értelmiség magyarságát megkérdőjelezni a jelenlegi kurzus támogatói.