Tech hvg.hu 2019. március. 25. 15:33

14 napos türelmi időszak jön az Instagramon

Nem jelent majd gondot, ha valaki visszatérne az Instagramon használt korábbi fióknévre, a rendszer ugyanis pár napig megőrzi azt. Az újítás más miatt is fontos.

A netes szolgáltatások többségénél, így az Instagramon is meg tudják változtatni a nevüket a felhasználók. Csakhogy utóbbinál nem mindig adott a visszatérés lehetősége, mert előfordulhat, hogy közben valaki ugyanolyan néven létrehozott egy másik fiókot. Egy már tesztelés álló funkció szerencsére erre is megoldást nyújt majd.

A fejlesztői újdonságokat idő előtt felfedező Jane Manchun Wong ezúttal az Instagram androidos kódjában bukkant az érdekességre. Lényege, hogy a felhasználók a névváltás után 14 napig gond nélkül visszatérhetnek az előző profilnévre, a rendszer ugyanis addig őrizni fogja azt. Fontos, hogy nem a fióknál megadható, publikus névre kell gondolni, hanem magára az azonosítóra/felhasználónévre, ami a profil URL-jében is található, ami alapján megtalálnak minket.

A funkció érkezése egy régóta fennálló gondot is megszüntethet. Az Instagramon igen gyakoriak az úgynevezett botok, melyek nem ritkán jól csengő felhasználói neveket próbálnak meg ellopni, hogy aztán értékesítsék azokat. A nevek foglalásával ilyen azonban nem fordulhat elő, a felhasználó pedig nyugodtabb lehet, hiszen kisebb eséllyel kerül a követői előtt megismert neve rossz kezekbe.

Hogy a funkció mikor élesedik, még nem tudni, de valószínű, hogy sokat nem kell már várni rá. A fenti problémát egyébként jól mutatja, hogy Wongot többen halálosan megfenyegették, ha elkészíti a funkciót. A nőnek viszont semmi köze hozzá, ő csak felfedezte.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.