Tech hvg.hu 2017. december. 11. 09:03

Itt az elektromos fogkefe, amelyről azt mondják, 3 mp alatt lehet vele alaposan fogat mosni

Egy most bemutatott elektromos fogkefe fejlesztői szerint eszközükkel mindössze három másodpercig tart az alapos fogtisztítás.

Úgy tűnik, a szabadidő minden pénzt megér, legalábbis erre utal, hogy csak úgy dől a pénz a megrendelésekből arra a fogkefére, amellyel csupán három másodpercig kell fogat mosni.

Az Unico nevű szerkentyű inkább egy protézisre, fogszabályozóra, semmint fogkefére emlékeztet. Fogmosáskor csatlakoztatni kell az elektromos motorral felszerelt tápegységhez, be kell helyezni a szájba, hogy körül ölelje a fogakat, majd kettőt kell a tápegységre koppintani. Három másodperc múlva már ki is lehet venni a szájból, és már csak egy öblítés kell, hogy készen legyen az alapos fogmosás.

Unico

A különleges fogkefe fejlesztői kiszámolták, hogy ha a fogorvosok ajánlásának megfelelő gyakorisággal mosunk fogat, akkor az a hagyományos módon mintegy 200 napot vesz el az életünkből, és éppen ez az idő rövidíthető le drasztikusan. Felépítésének köszönhetően az antibakteriális szilikonból készült Unico hatékonyan tisztítja a fogak közötti réseket is, és tulajdonképpen már 1,87 másodperc alatt végez is, de azért érdemes megvárni a 3 másodpercet. Az Unico automatikusan végzi a fogorvosok által ajánlott körkörös mozdulatokat, viszont mivel a tápegység kicsi és könnyű, még csak kézbe sem kell vennünk.

Az Unicóhoz iOS-es, androidos és windowsos app is tartozik, amellyel változtatható a kefék forgási sebessége és a mosási idő. A fogkefe az UV lámpás dokkolóban fertőtleníthető.

A fogkefét, a dokkolót és a szükséges fogkrémet is magában foglaló szettért 99 eurót kérnek el a rendeléseket felvevő IndieGogón, illetve hazai cím esetén 15 eurós szállítási költséggel kell számolni. A csomag így 36 ezer forintba kerül. A szállítást 2018 júniusára ígérik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.