Tech hvg.hu 2014. április. 22. 19:00

Így mutatja meg a Samsung az innováció csúcsát

Látványos formában ünnepli a Samsung Electronics 45. születésnapját a dél-koreai cég: egy körülbelül 11 ezer négyzetméteres, ötemeletes innovációs múzeum megnyitásával.

Mostanában meglehetősen sok időt tölt el a Samsung és az Apple azzal, hogy eldöntsék, pontosabban bírósági úton eldöntessék, kinek a nevéhez is köthető egy-egy szabadalom. Viszont van, aminek Apple-gyökereihez még a Samsung szerint sem férhet kétség, és ezt akár óriási közönség előtt is hajlandó bemutatni.

A napokban nyitotta meg ugyanis a dél-koreai cég az ötemeletes Samsung Innovációs Múzeumot, ahol sok-sok fantasztikus ötlet eredetét tekinthetik meg a látogatók. Megcsodálható a Samsung fekete-fehér televíziója, vagy például 1999-es (!) óratelefon koncepciója.

Bár a cég sok innovációt tart a sajátjának, van amit elismernek, így a kiállításon is megjelenik a világ első otthoni komputere, ami természetesen a nagy rivális, az Apple nevéhez köthető. Amúgy nemcsak az Apple neve jelenik meg „külsősként”, a mobiltelefonok szekciójában például IBM és Motorola készülékek is megtekinthetők. Mindez arra is jó, hogy a tárlat ne egyfajta Samsung-kirakat legyen, bár nehéz nem észrevenni a rejtett mondanivalót: voltak ugyan igazán figyelemre méltó ötletek, ám az innováció csúcsán mégis csak a Samsung áll.

A Samsung még a múlt héten elindított egy látványos weboldalt, amely dizájn-hatalomként jellemzi a céget, nem fukarkodva az olyan szavakkal, mint inspiráció, ötletesség, ihlet, tervezési filozófia, kreativitás. Az innovációs múzeum egy lépéssel továbbmegy ennél, és a virtualitás után a való életben mutatja be, mi az, amit a Samsung az innováció alatt ért.

Amennyiben érdeklik az innovációs múzeum képei, kattintson erre a linkre.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.