Tech techline.hu 2010. december. 01. 05:30

Több napra előre: időjárás-jelentés a böngészőben

Nem tagadjuk, az éppen várható időjárás a techline.

Nem tagadjuk, az éppen várható időjárás a techline.hu szerkesztőit is érdekli, nem véletlen tehát, hogy már jó párszor mutattunk be olyan szolgáltatásokat, amelyek megmutatják, milyen időre készüljünk, például itt  vagy itt.
Nemrégiben egy újabb időjárás-jelentésbe bukkantunk, amely éppen egyszerűsége, ám emellett remek szolgáltatásai miatt ragadta meg a figyelmünket, és persze azért, mert olyan helyen – a böngészőben – csücsül, hogy tulajdonképpen mindig kéznél van.
Jelen pillanatban Firefoxhoz, Chrome-hoz, iPhone-hoz, illetve iPadhez tölthető le a fejlesztő weboldaláról  HYPERLINK "http://www.aniweather.com/" http://www.aniweather.com/.

Böngészőkhöz, illetve okostelefonokhoz is telepíthetjük az időjárás-jelentést

Mi ezúttal a Chrome-hoz telepítettük, és maga a folyamat éppen olyan, mint a szokásos kiegészítők telepítése, néhány másodperc alatt lezajlik. Ezután egy újabb ikon jelenik meg böngészőnk felső sorában, a beviteli mező mellett, és ami meglepő: ez az ikon változtatja a megjelenését, attól függően, hogy az alapértelmezettnek beállított városban éppen milyen az idő. S hogy melyik lesz az alapértelmezett város? Nos, azt mi döntjük el: a következő lépésben kell ugyanis testre kell szabnunk a programot, azaz be kell állítani, hogy melyik város időjárására vagyunk leginkább kíváncsiak. Ehhez kattintsunk a jobb egérgombbal az említett ikonra, majd a megjelenő helyi menüből válasszuk a Beállítások pontot. Máris a szolgáltatás weboldalára kerülünk, ahol nemcsak az alapértelmezett várost állíthatjuk be, hanem azt is, hogy Celsius-fokban vagy inkább Fahrenheitben jelezze ki a hőmérsékletet, illetve mérföld- vagy kilométer/óra sebességben kapjuk meg a szél erősségét. Sajnos a rendszer csak a világ nagy- illetve fővárosaira koncentrál – persze így is van miből válogatni. Ezen az oldalon azt is beállíthatjuk, hogy hány óránként frissítse a rendszer az időjárás-jelentést, illetve még arról is dönthessünk, hogy a szolgáltatás ikonja hova kerüljön a későbbiekben.

Az aniweather weboldalán testre szabhatjuk az időjárás-jelentést/-előrejelzést

Ugyancsak itt van lehetőség arra, hogy több várost is beállítsunk, a későbbiekben ugyanis mindig kéznél lesz az ezekre vonatkozó időjárás-előrejelzés is.
Ha bármikor az ikon fölé állunk az egérrel, azonnal elolvashatjuk, hogy éppen hány fok van az alapértelmezettnek kiválasztott városban, illetve ha rá is kattintunk az ikonra, akkor azonnal megjelenik a négynapos időjárás-előrejelzés is.

Nem valami fényesek a kilátások

Ugyancsak ebben az ablakban nézhetjük meg, hogy milyen idő várható az általunk előre beállított városokban (ezeket a városokat is a már említett Beállítások ablakban határozhatjuk meg, és bármikor törölhetünk közülük, illetve felvehetünk újakat). Ha az Hourly pontra kattintunk, a wheather.com weboldalra kerülünk, és óráról órára követhetjük nyomon választott városunk időjárását. A 10-day pedig – értelemszerűen – a 10 napos időjárás-előrejelzés oldalára visz.
Több napon keresztül kattintgattuk rendszeresen az időjárási ikont, és meglepően pontos előrejelzést kaptunk. Külön is értékeltük, hogy mindez mindig kéznél volt, hiszen ott tanyázik a böngészőnkben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról