EURÓPA FOCIZIK
Sport hvg.hu 2021. június. 11. 05:49

Legyen maszk a drukkereken, ahol sokakat beengednek a stadionba – kéri az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ

A koronavírus-variánsok gyorsabb terjedésének lehetőségére figyelmeztet a szervezet.

Koronavírus-járvány
A cikksorozat támogatója a VOLKSWAGEN

Ismerje meg a Volkswagen új, teljesen elektromos modelljeit! Fedezze fel az ID.3 és az ID.4 modelleket honlapunkon vagy márkakereskedéseinkben!

hirdetés
Friss cikkek a témában

Maszkviselést javasol a pénteken rajtoló labdarúgó-Európa-bajnokság azon mérkőzésein az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC), amelyeken a stadion kapacitásának legalább felét feltöltik a nézők – írja a Reuters.

Figyelmeztetésük különösen érvényes tehát a Puskás Arénára, amely az egyetlen a 11 Eb-helyszín közül, ahol engedélyezték a telt házat a meccseken. Ezenkívül egyetlen másik stadionban sem engedik feltölteni az összes ülőhelyet. Bakuban és Szentpéterváron 50–50, Amszterdamban, Bukarestben, Koppenhágában, Glasgow-ban, Rómában és Sevillában 24–45, Münchenben 22, a londoni Wembley-ben pedig 25 százalékán ülhetnek majd a székeknek az első mérkőzéseken.

A budapesti szervezők vagy a magyar kormány nem követeli meg a maszkviselést az Eb-hez kapcsolódó eseményeken. A részvételt a védettségi igazolvány meglétéhez, külföldiek esetében pedig az országba való belépéskor egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszthez kötötte.

Az ECDC arra is határozottan felszólított, hogy azok, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják magukon, ne menjenek el a meccsekre vagy vegyenek részt a találkozókat követő eseményeken, függetlenül attól, hogy be vannak-e oltva vagy sem.

A központ szerint nagyjából félmillió nézőt mozgat majd meg a torna.

EURO 2020

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Nagyítás Máté Péter 2021. június. 18. 20:00

Orfűn tért vissza a fesztiválszezon

Többek között Krúbi és a 30Y koncertjével startolt el a szezon első fesztiválja Orfűn. A MiniFishingen szombat hajnalig közel 30 zenekar lép még színpadra, mi is ott jártunk, hogy újra átéljük a koncertélményt.