EURÓPA FOCIZIK
Sport hvg.hu 2021. június. 10. 16:05

Marco Rossi a hvg.hu Kezdő tizenegyében: a franciák nyerik az Eb-t, Magyarország a negyeddöntőig jut el

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is vállalta, hogy beszáll Kezdő tizenegy elnevezésű Eb-s játékunkba, és végigtippeli a torna meccseit. Szerinte Portugáliát legyőzzük, csoportmásodikként jutunk tovább, és még Angliát is sikerül kiejtenünk.

Kezdő tizenegy
Friss cikkek a témában

Komoly csapatot állított össze a hvg.hu az Európa-bajnokság tippjátékában. Szilágyi Áron, Merkely Béla, Szél Bernadett, Szijjártó Péter, Hrutka János, Gangl Edina, Váradi József, Bárdos András és Majka is nálunk tippelte végig az Eb meccseit, de van a Kezdő tizenegyben egy olyan játékos, aki bárki másnál sokkal közelebből nézheti végig az Eb-t:

Marco Rossi.

Egész pontosan Rossi és Gera Zoltán párosa – a válogatott szövetségi kapitányát az U21-es válogatott szövetségi edzője segíti az Eb-n, és a tippszelvényünket is közösen töltötték ki. Nagyon kíváncsian vártuk, hogy visszaküldjék a tippeket összesítő táblázatot, végül is mit mondhat a szakvezető, ha arról kérdezik, meddig juthat el a csapata egy világversenyen. Rossi (Gera segítségével) végigtippelte a 36 csoportmeccset, majd az ezek alapján összeállt ágrajzon kiindulva az egyenes kieséses kört is – a tippeket később részletesen is bemutatjuk, de nézzük először, ami igazán érdekelhet minket, a magyarok meccseit.

  • A szövetségi kapitány szerint győzelemmel kezdünk, 1-0-ra verjük Portugáliát.
  • Ez után 1-1-et játszunk Franciaországgal,
  • majd 0-0-t érünk el Németország ellen.

Ez együtt 5 pont, ami csoportmásodik helyet ér. Azért csak másodikat, mert a franciák ugyan szintén 1-0-ra verik Portugáliát, de a németekkel 2-2-t játszanak, így nekik lesz több rúgott góljuk. Németország szerinte nem csak velünk és a franciákkal, hanem a portugálokkal is ikszel, az 2-2 lesz, de az Eb második legjobb csoportharmadikjaként továbbjut.

Az ágrajz úgy jön ki, hogy ezek után Angliával játszunk. A rendes játékidőben 1-1-re végzünk, de tizenegyesekkel továbbjutunk. A végállomást a negyeddöntő jelenti, ott 1-0-ra kapunk ki Spanyolországtól.

A hvg.hu Kezdő tizenegyében Rossi, Szijjártó, Merkely, Majka, Hrutka - tippel a csodacsapat

Kíváncsi arra, hogy Marco Rossi és Gera Zoltán párosa, vagy Hrutka János tippeli meg jobban az Európa-bajnokság meccseinek eredményeit? Hogy Szél Bernadett vagy Szijjártó Péter remél jobb helyezést a magyar válogatottól? Hogy ha 51 meccs eredményét kell precízen odaszúrni, akkor Szilágyi Áron vagy Merkely Béla a jobb?

Rossi esetében persze az sem mindegy, az olasz válogatottól mit remél. Az olasz foci szakértői szintű, mély ismeretét mutatja az a tipp, hogy mind a három csoportmeccsüket 1-0-ra nyerik meg, ezután azonban a nyolcaddöntőben magukhoz képest brutális gólzáporral 2-0-ra győzik le Ausztriát. A negyeddöntőben Belgium jön szembe velük, és ellenük először az Eb-n gólt kapnak, kettőt is, így 2-1-gyel esnek ki.

Az Európa-bajnok pedig – ahogy a tippjátékunk 11 résztvevője közül 6 szerint – Franciaország lesz, ha Rossinak lesz igaza. Amihez csak annyit fűznénk hozzá: azért ha mégis bejutunk a legjobb négybe, ígérjük, nem lesz egy rossz szavunk sem, hogy mellétrafált.

EURO 2020

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Nagyítás Máté Péter 2021. június. 18. 20:00

Orfűn tért vissza a fesztiválszezon

Többek között Krúbi és a 30Y koncertjével startolt el a szezon első fesztiválja Orfűn. A MiniFishingen szombat hajnalig közel 30 zenekar lép még színpadra, mi is ott jártunk, hogy újra átéljük a koncertélményt.