Sport hvg.hu 2021. április. 10. 08:40

Dárdai Petry Zsolt elbocsátásól: Kemény, ami történt

A Hertha vezetőedzője pár óvatos mondattal kommentálta, hogy a klub megvált a kapusedzőtől annak nyilatkozata miatt.

Az élet megy tovább, a futballban is mindig csak az számít, ami ezután következik - kommentálta pénteken Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzője azt, hogy klubja a héten megvált Petry Zsolt kapusedzőtől.

Az edzőt azt követően bocsátották el a berlini klubtól, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjújában kritizálta Gulácsi Pétert, a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusát, amiért az kiállt a szivárványcsaládok mellett, a bevándorlásról pedig azt mondta, hogy emiatt lepték el bűnözők Európát. A klub szerint szavai nem feleltek meg az általuk vallott értékeknek, amik között ott van a sokszínűség az esélyegyenlőség és a tolerancia is. Petry ügyében már megszólalt Orbán Viktor miniszterelnök is, a magyar külügy pedig korábban diplomáciai síkra próbálta terelni a kérdést, amit a német kormány értetlenkedve fogadott. Az ügy hátteréről itt olvashat bővebben:

A futball évek óta a kultúrharc része Németországban, Petry Zsolt a legújabb áldozat

Még pár nappal ezelőtt is úgy tűnt, hogy Gulácsi Péter szivárványcsaládok melletti kiállása, majd Hrutka János Spíler TV-től való eltávolítása után szünetelni fog Magyarország történetének első igazi tabudöntögetése a magyar foci körül, de a történet nem várt fordulatot vett. A Magyar Nemzet a hétvégén jelentetett meg hosszú interjút a berlini Hertha BSC-ben Dárdai Pál mellett kapusedzősködő Petry Zsolttal.

Kapusedzőjük mensztéséről Dárdai Pál a szombati Mönchengladbach elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón beszélt. Azt mondta, hogy mindannyian profik a klubban, és hogy Petry is profitált az ott töltött időszakból, és megkérte arra is, hogy a csapatnak is számoljon be a történtekről, amit ő meg is tett.

A sport is üzlet az egyik ember elmegy, s másik jön helyette. Az edzőknél is így megy. Furcsa érzés, nincs idő róla beszélni, reagálni sem rá. Nagyon keményen hangzik, de ez így van. Keressük az utódját, jó volt vele, de a játékosoknak új kapusedzőre van szükségük.

Kemény, ami történt.

- mondta, hozzátéve, hogy ő is így volt vele, amikor az U16-hoz került, majd visszajött. Az ember elmegy valahonnan, aztán másik helyre kerül, mindig az új feladat számít - idézte a Magyar Nemzet a Hertha honlapján is elérhető interjút.

sport

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Arató László (EUrologus) 2021. május. 08. 14:00

Feladtuk a leckét az EU-nak az orosz és a kínai oltással

Amíg nincs egységes uniós Covid-igazolás, tagállami szinten szabályozzák a beutazási szabályokat. Ezek eléggé eltérőek jelenleg is, de még bonyolultabbá teszi a helyzetet, hogy csak Magyarországon használnak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által nem jóváhagyott vakcinákat is. Vannak országok, amelyek erről tudomást sem vesznek, mások részben alkalmazkodnak, néhányan pedig teljes mértékben.