Karácsonyi recept: forró kacsamáj banán chutney-val
Karácsonyi forró kacsamáj banán chutney-val - Még több karácsonyi hagyományért, érdekességekért és receptekért...
Karácsonyi forró kacsamáj banán chutney-val - Még több karácsonyi hagyományért, érdekességekért és receptekért látogasson el a francia karácsonyi oldalra!
Hozzávalók 4 személyre
* 400 g nyers kacsamáj
* 1 hagyma
* 1 banán
* 25 cl borecet
* 5 szem koriander
* 1 kávéskanál ketchup
* 1 gerezd fokhagyma
* 2 kávéskanál szójaszósz
* egy fél citrom leve
* 150 g cukor
* 1 evőkanál Grand Marnier likőr (helyettesíthető konyakkal, mézes pálinkával, vagy édeskés alkohollal)
* 1 kávéskanál worcestershire szósz
* só, bors
Elkészítés
Pucolja meg a hagymát, és aprítsa fel vékony kockákra. Fokhagymanyomóval törje szét a fokhagymát. Vágja fel a banánt karikákra.
Egy lábasban dinsztelje meg a hagymát a citromlével és az ecettel együtt, addig amíg a folyadék teljesen elpárolog a hagymán. Adja hozzá a cukrot és főzze addig amíg sűrű szirupot nem kap. Adja hozzá a banánt, a koriandert, a ketchupot, a fokhagymát, a szójaszószt, az alkoholt és a Worcestershire szószt.
Főzze addig, amíg a chutney kicsit zselés, sűrű állagú nem lesz (kavarja sűrűn, mert a chutney könnyen leragadhat). Fűszerezze meg a chutneyt úgy, hogy az édes és a sós íz egyensúlyban legyen, majd tegye hűtőbe 24 órán át.
Szeletelje fel a kacsamájat szép szeletekre, sózza és borsozza meg és pirítsa meg egy forró tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül, mindkét oldalát egyenként 45 másodpercig.
Amint megsültek a kacsamáj szeletek, szedje ki a serpenyőből a zsírjával együtt. Tegye bele a hideg chutneyt és melegítse kicsit át. Majd szervírozza a libamájjal és friss piritóssal.