2009. december. 16. 13:37 life-style.hu Utolsó frissítés: 2009. december. 16. 14:14 Shake

Karácsonyi recept: forró kacsamáj banán chutney-val

Karácsonyi forró kacsamáj banán chutney-val - Még több karácsonyi hagyományért, érdekességekért és receptekért...

Karácsonyi forró kacsamáj banán chutney-val - Még több karácsonyi hagyományért, érdekességekért és receptekért látogasson el a francia karácsonyi oldalra!

www.goosto.fr

Hozzávalók 4 személyre

* 400 g nyers kacsamáj

* 1 hagyma

* 1 banán

* 25 cl borecet

* 5 szem koriander

* 1 kávéskanál ketchup

* 1 gerezd fokhagyma

* 2 kávéskanál szójaszósz

* egy fél citrom leve

* 150 g cukor

* 1 evőkanál Grand Marnier likőr (helyettesíthető konyakkal, mézes pálinkával, vagy édeskés alkohollal)

* 1 kávéskanál worcestershire szósz

* só, bors

Elkészítés

Pucolja meg a hagymát, és aprítsa fel vékony kockákra. Fokhagymanyomóval törje szét a fokhagymát. Vágja fel a banánt karikákra.

Egy lábasban dinsztelje meg a hagymát a citromlével és az ecettel együtt, addig amíg a folyadék teljesen elpárolog a hagymán. Adja hozzá a cukrot és főzze addig amíg sűrű szirupot nem kap. Adja hozzá a banánt, a koriandert, a ketchupot, a fokhagymát, a szójaszószt, az alkoholt és a Worcestershire szószt.

Főzze addig, amíg a chutney kicsit zselés, sűrű állagú nem lesz (kavarja sűrűn, mert a chutney könnyen leragadhat). Fűszerezze meg a chutneyt úgy, hogy az édes és a sós íz egyensúlyban legyen, majd tegye hűtőbe 24 órán át.

Szeletelje fel a kacsamájat szép szeletekre, sózza és borsozza meg és pirítsa meg egy forró tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül,  mindkét oldalát egyenként 45 másodpercig.

Amint megsültek a kacsamáj szeletek, szedje ki a serpenyőből a zsírjával együtt. Tegye bele a hideg chutneyt és melegítse kicsit át. Majd szervírozza a libamájjal és friss piritóssal.

 

Kult Balla István, Németh Róbert 2024. november. 30. 20:00

„Ez az első olyan lemezanyag, aminek az írása közben józan voltam” – Analog Balaton-interjú

„A leszaromság is abból jöhet, hogy csináljuk, amit szeretünk, és nem kell magunkat megerőltetni” – írja le a nemrég Repedés című albummal jelentkező Analog Balaton a hozzáállásukat a világhoz. Szomorú-e a mai popzene? Milyen volt a tagok – Zsuffa Aba és Vörös Ákos – híres Kinizsi utcai albérlete? Miben más józanul dalokat írni, mint a korábbi gyakorlat? Interjú.