Kult hvg.hu 2016. november. 25. 15:05

Piedone-rajongók: megvan a keddi program

A Bud Spencer -Terence Hill-filmek zenéi is felcsendülnek kedden fel az Arénában Guido és Maurizio De Angelis zenekarának tolmácsolásában.

A zeneszerzők pályafutásuk során világ leghíresebb filmzene írói közé emelkedtek. Oliver Onions néven ők írták a legtöbb Bud Spencer és Terence Hill film zenéjét, de kiterjedt munkásságuk alatt több álnéven is dolgoztak (Guido & Maurizio De Angelis, M&G Orchestra, Dilly Dilly, Oliver Onions).

A világhírű olasz szerző és előadóművész testvérpár egy nagyszabású koncerttel rója le tiszteletét Bud Spencer előtt, személyes barátként elbúcsúztatva a nemrégiben elhunyt világsztárt. A „Különben dühbe jövünk”, „Az ördög jobb és balkeze”, „Az angyalok is esznek babot”, a „Bűnvadászok”, a „Seriff az égből”, a „Banános Joe” – hogy csak egy párat említsünk a legnagyobbak közül – zenéi most egy nagyzenekari koncerten elevenednek meg a Papp László Budapest Sportarénában.

Guido és Maurizio De Angelis nevéhez fűződnek olyan további nagysikerű filmek zenéi is, mint a „Sandokan – A maláj tigris” tv filmsorozat és rajzfilm, „A szavanna fia”, a „80 nap alatt a föld körül Willy Foggal” és a „Zorro” is, ezek szintén életre kelnek kedden.

Az Oliver Onions gyakorlatilag a ’60-as évektől számítva négy évtizeden keresztül meghatározta az olasz zenetörténetet. Több millió lemezt adtak el, óriási életművet hoztak létre, sikert sikerre halmoztak. Dalaik taroltak az európai listákon.

Guido & Maurizio De Angelis - Oliver Onions szimfonikus filmzene koncert
2016. november 29.
Papp László Budapest Sportaréna

2014-es interjúnk Bud Spencerrel

Az egykori válogatott vízilabdázóval és színésszel római lakásán beszélgettünk - a fia tolmácsolt, a felesége kávét főzött, és Piedone végül még a saját dalait is megmutatta.


Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.