2013. október. 23. 17:44 MTI Utolsó frissítés: 2013. október. 23. 17:44 Kult

Mundruczó-interjú: bocsánatot kért a Blic

Bocsánatot kért a Blic szerbiai napilap egy tévesen fordított interjú miatt, amelyet Mundruczó Kornél rendezővel készítettek a belgrádi nemzetközi színházi fesztiválon (BITEF).

A Blic napilap a BITEF-nek eljuttatott levele szerint a tévedések a sietség rovására írhatók, a szerkesztőket a "jó szándék" vezérelte, amikor azt szerették volna, hogy minél hamarabb megjelenjen a cikk. A levélben továbbá az áll, hogy a kérdéses interjút az internetről már eltávolították. Kiemelték, hogy Mundruczó Kornélt nagyon tisztelik, Nehéz istennek lenni című előadása pedig értékei kapcsán napokig beszélgetés tárgya volt.

A darabot a PROTON Színház előadásában láthatta a közönség, a színháznak a BITEF továbbította a bocsánatkérő levelet, hozzátéve, hogy a fesztivál szervezői is elnézést kérnek azokért a kellemetlenségekért, amelyeket a nyomtatásban és online megjelent cikk esetleg okozhatott.

A Blic interjúját az MTI is közölte szeptember 30-án. A PROTON Színháznak az MTI-hez eljuttatott állásfoglalása szerint az interjúban Mundruczó Kornél a Blic tolmácsolásával szemben úgy fogalmazott: "Európában, mondhatjuk így, nagyon sokaknak okoz újra gondot a fennmaradás. Remélem azáltal, hogy az én előadásommal zárul a fesztivál, a végkifejlet nem az lesz, hogy nehéz lenni. Épp ellenkezőleg, talán eljuthatunk arra a pontra, ahonnan elindulhat a párbeszéd. […] Az előadás díszlete, a két kamion számomra egy szimbólum, az emberkereskedelem és a migráció emblematikus terei. A darabban megjelenik a társadalom alja, ahol a prostitúció és az emberkereskedelem zajlik és vele szembe állítva a politika. Amit látunk, olyan, mint egy valóságshow, a modern rabszolgaság bemutatása: valami, amit mindenki lát, de senki nem küzd ellene".

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.