Vállalkozás hvg.hu 2021. augusztus. 04. 16:36

Béremelést hozott a forgalomnövekedés az Euronicsnál

Átlagosan 7 százalékkal emelte dolgozói bérét az Euronics. A magyar tulajdonú üzletláncnál volt miből fejleszteni: az üzleteiben és webshopjában is jelentősen nőtt a bevétel idén.

Közzétette a legnagyobb magyar tulajdonú műszaki áruházlánc, hogy ki, mennyit kereshetett náluk 2021 első félévében. Eszerint

  • egy raktáros 300-320 ezer,
  • egy hitelügyintéző-pénztáros 340-360 ezer,
  • egy szakértékesítő 360-380 ezer forintos, juttatásokkal együtt számított bruttó bérhez juthatott.

A társaság szerint a tavaszi boltzár alatt sem bocsátották el munkavállalóikat (mindenki fizetett szabadságon volt), és nem csökkentették alapbérüket. Utána pedig infláció feletti mértékű, átlagosan 7 százalékos béremelést és félévente folyósított, évente összesen akár egy teljes havi fizetésre rúgó hűségbónuszt is bevezettek az üzletekben dolgozó közel 700 munkatárs számára.

Hűségbónuszt a legalább 6 hónap munkaviszonyt betöltött kollégáknak fizetnek két részletben, januárban és júliusban, mértéke a munkaviszony hosszával arányosan nő, két év után eléri az egy havi plusz bért.

Közleményükben jelezték, ez annak is köszönhető, hogy üzlethálózatukban 2021 első felében – a zárva tartott időszakot nem számítva – több mint 20, a webshopon 60 százalékkal nőtt a bevétel.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.