Vállalkozás hvg.hu 2020. november. 13. 18:09

Leállítaná a Wizz Air norvégiai járatait Oslo polgármestere

Lengyel személyzetet alkalmaz norvégiai belföldi járatain a Wizz Air, akik a politikus szerint veszélyt jelentenek, mert a hazájukban sok a fertőzött.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Leállítaná a Wizz Air norvégiai tevékenységét Raymond Johansen oslói polgármester, mert úgy véli, a légitársaság lengyel munkatársai koronavírust terjesztenek – derül ki Spabook.net turisztikai híroldalról. A Wizz Air egy hete kezdte meg a belföldi járatok üzemeltetését Norvégiában, oslói bázissal.

Azóta a légitársaság norvégiai személyzetének 5 tagjáról kiderült, hogy megfertőződött.

A légitársaság a Spabook.net szerint azt állítja, betartottak minden járványügyi szabályt. Személyzetük minden tagja karanténban volt tíz napig, és negatív teszteredmény nélkül egyikük sem állt munkába Norvégiában.

Raymond Johansen a Facebook-oldalán azzal érvelt a Wizz Air-járatok leállítása mellett, hogy a légitársaság norvégiai terjeszkedése Lengyelországból származó pilótákon és légiutas-kísérőkön alapul, abban az országban pedig sokkal több a fertőzés, mint Norvégiában. Szinte felfoghatatlan, hogy egy vállalat ennyire felelőtlen legyen – írta.

A közelmúltban a norvég kormányfő, Erna Solberg is bejelentette, hogy bojkottálja a Wizz Airt, igaz, egészen más okból. Solberg úgy nyilatkozott a bojkottról: „Sosem fogok olyan légitársasággal utazni, amely megtagadja a dolgozóitól a szerveződés jogát”.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Arató László (EUrologus) 2021. március. 01. 14:00

Fidesz és Néppárt: szappanopera a brüsszeli buborékban

Egy nagyon fontos kérdésre még nem született válasz a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) kötélhúzása kapcsán: túlragozott-e ez a téma a Fidesz által a világtól teljesen elrugaszkodott helynek beállított, unatkozó, ámde gazdag bürokraták, politikusok, véleményvezérek és újságírók homokozójában, a brüsszeli buborékban? A válasz egy határozott igen.