Vállalkozás hvg.hu 2020. november. 01. 14:44

A Wizz Air-vezér Váradi lapinterjúban üzent az őket bojkottáló norvég kormányfőnek

Váradi József a Nettavisennek adott interjút, amiben felelt az ellenük szóló bojkottra, a szakszervezeti kritikákra, és megmagyarázta, miért kérnek külön pénzt egyes szolgáltatásokért.

Azt remélem, hogy ha megismeri a tényeket és értékeinket, megváltoztatja a véleményét - mondta Váradi József, a Wizz Air légitársaság vezérigazgatója a Nettavisen norvég hírportálnak adott interjúban. Váradi ezzel Erna Solberg norvég kormányfőre utalt, aki még október közepén beszélt arról, hogy bojkottálja a norvég légiközlekedési piacot olcsó repülőjegyekkel letarolni szándékozó magyar gyökerű fapados társaságot.

A Wizz Airt többek között azzal támadták, hogy akadályozza az alkalmazottak szakszervezeti törekvéseit, amivel kapcsolatban a vezérigazgató megismételte, hogy a cég a törvényeknek és előírásoknak megfelelően működik. A dolgozók szerinte maguk döntik el, hogy szakszervezetet alakítanak-e, de a légiközlekedés előírásai már amúgy is részletesen meghatározzák, hogy mikor és mennyi pihenést kell biztosítani a dolgozóknak. Szerinte a norvég dolgozóknak is csak a fele szakszervezeti tag.

Váradi beszélt még arról, hogy miként tudnak versenyre kelni a Norwegian és az SAS társaságokkal - hatékonyabbak náluk, jelentős tartalékokkal rendelkeznek -, illetve kritizálja a Norwegiant, ami szerinte már a járványhelyzet előtt is ”gyakorlatilag csődben volt” (amit a Norwegian cáfolt a lapnak). Ezen felül hangsúlyozta, hogy új gyártású repülőflottája révén cégük az egyik legkörnyezetbarátabb légitársaság, és megmagyarázta azt is, hogy miért számítanak fel minden külön szolgáltatásért extra költséget a jegyáron felül: minél több embernek szeretnék megadni a lehetőséget a repülésre, aki plusz szolgáltatást akar, az pedig maga dönti el, hogy megveszi-e vagy sem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Arató László (EUrologus) 2021. március. 01. 14:00

Fidesz és Néppárt: szappanopera a brüsszeli buborékban

Egy nagyon fontos kérdésre még nem született válasz a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) kötélhúzása kapcsán: túlragozott-e ez a téma a Fidesz által a világtól teljesen elrugaszkodott helynek beállított, unatkozó, ámde gazdag bürokraták, politikusok, véleményvezérek és újságírók homokozójában, a brüsszeli buborékban? A válasz egy határozott igen.