Vállalkozás hvg.hu 2017. március. 22. 12:12

A Dr. Oetker új pizzájától megáll a kés a levegőben

Nem túlzás, hogy átlépett egy határt az új pizzájával a Dr. Oetker: csokoládés fagyasztott lepényt dob piacra. A „Dolce al Cioccolato” befalásával egy felnőtt átlagos napi kalóriszükségletét be is tolja.

Aligha kétséges, hogy erősen megosztó termékkel jön ki áprilisban a Dr. Oetker, új fagyasztott pizzája a már eleve gyanakodásra okot adó „Dolce al Cioccolato” nevet viseli. Az akár Dr. Jekyll és Mr. Hyde laborjából is származható “teremtmény” édességfüggőknek talán bejöhet, a pizzafanoknak – nem beszélve az olaszokról – inkább horror.

“Őrület” – mondja a JunkFoodGuru német gasztro-videoblogger, de nem kizárt, hogy csak kínjában ugrál.

A gasztronómiai szörnyszülött semmiképpen sem tekinthető könnyed élvezetnek, hiszen 100 grammjával 319 kilokalóriát visz be a megszédült fogyasztó. A németországi Bielefeldben székelő közélelmezési tárgyakat gyártó üzem által “pizzajellegű tortaalternatívaként” – ez vajon mit is jelenthet? – meghatározott étel ránézésre a vastag tésztás kategóriába sorolható, ami már, khm, hogy is mondjuk, (elő)minősíti.

A 300 grammos lepényt 200 fokon kell elkészíteni, a 8-10 perces sütés nyomán azonban meglepő módon nem olvad folyóssá, hanem puha és omlós lesz. Összetétele a kinézeténél nem kevésbé bizarr: a teste 27 százalékos csokoládémassza felhasználásával készült, amit tejcsokireszelékkel és feketecsoki golyócskákkal meg fehércsoki kockákkal szórtak meg.