Vállalkozás hvg.hu 2015. december. 01. 14:28

Ritkán látott óriásgépet avatott Ferihegyen az Emirates - fotó

Kedden munkába állt az első menetrend szerinti Boeing B777-es. Az Emirates óriásgépe a Dubaj–Budapest útvonalon szállítja majd az utasokat, az economy és a business osztályok mellett exkluzív first ülőhelyekre is lehet jegyet foglalni.

Budapestre érkezett kedden az első Emirates Boeing B777-es – közölte a cég a hvg.hu-val. Magyarországon eddig ritkán lehetett látni ezt a géptípust.

Ez a gép az első menetrend szerinti Boeing B777-es, amely december elsejétől váltja fel a dubaji székhelyű légitársaság Airbus A330-200-as gépeit a Dubaj–Budapest útvonalon. Ezzel az Emirates lett az első légitársaság a magyar piacon, amely B777-est működtet. 

Emirates

Az új géptípus háromosztályos konfigurációban, 364 ülőhellyel, jelentősen tágasabb economy utastérrel várja az utazókat – a sajtóközlemény szerint. Az economy osztályon 251-ről 310-re nő a fogadókapacitás, ahol még komfortosabb, nagy lábtérrel rendelkező ülések biztosítják a pihenést az út során. A business osztályon az eddigi 27 helyett 42 luxusülés várja az utasokat, az exkluzív szolgáltatásokra vágyók pedig immár 12 üléses first osztályon is utazhatnak az Emirates Dubaj-Budapest járatán. Az új repülőgépen mintegy duplájára nő a raktér cargo kapacitása is.

Működésének első évében több mint 150 ezer utast utaztatott az Emirates Dubaj és Budapest között. Az új szolgáltatás jelentősen meghaladta a légitársaság várakozásait, ugyanis a repülőgépek kihasználtsága stabilan 80 százalék körül alakult az elmúlt 12 hónapban. A vállalat tapasztalatai szerint az utasforgalom különösen élénk Ausztrália, Ázsia, a Közel-Kelet és Afrika irányából, a magyarok célállomásai között pedig egyre népszerűbb Dubaj. A közvetlen járattal alig több mint 5 óra alatt elérhető Egyesült Arab Emirátusok legnépszerűbb turisztikai célpontja.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.