Vállalkozás hvg.hu 2014. szeptember. 04. 16:50

Fűszernövényként születik újjá az elhasznált grafitceruza – videó

A Sprout egy olyan újrahasznosítható ceruza, amely miután írószerként kiszolgált, földbe dugva fűszernövényként kezd új életet.

A környezetbarát ceruza minőségi alapanyagokból készül – cédrusfa, agyag és grafit – amire a gyártási folyamat végén, kézzel egy magokat rejtő kapszulát applikálnak, ami ha talajba és vizes közegbe kerül, feloldódik és a benne található magok kihajtanak. Ezáltal a gyártók alkottak egy olyan mindennapi használati tárgyat, ami szembe megy a “használd, majd dobd el” trenddel. Az Egyesült Államokban, Minnesotában indult vállalkozás a Kickstarteren gyűjtötte össze az indulótőkét, ma pedig már 11 féle ceruzát is kínál, kapható bazsalikomos, mentás, rozmaringos, kakukkfüves, körömvirágos, és még koktélparadicsomos cerka is, amelynek oldalán feketével fel van tüntetve, hogy milyen magot rejt a végén elhelyezkedő kapszula – olvasható az ECOVER-en. A notórius ceruzavég-rágók számára nem a legmegfelelőbb eszköz, már csak azért sem, mert 1000 forint körül rendelhető meg, innen.

 

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.