Új olasz fagyi lánc nyitott Budapesten
Magyar és francia magányszemélyek közös vállalkozásaként nyílt meg a Yogurt Fabbrica első üzlete Budapesten a Hajós utcában. A cég franchise rendszerben kíván terjeszkedni, a következő két évben nem csak a fővárosban, de vidéki nagyvárosokban is terveznek üzleteket nyitni.
"Az ősi olasz fagylaltkészítési hagyományok a legkiválóbb magyar tejjel találkoztak, az eredmény pedig egy felejthetetlen ízű, friss joghurtfagylalt lett" – olvasható a Yogurt Fabbrica weoldalán. A hagyományos fagyinál jóval egészségesebb édesség receptje Olaszországból származik, az elkészítéséhez használt friss tejet és joghurtot azonban magyarországi partnerektől szerzik be. A tulajdonosok szándéka szerint a Yogurt Fabbrica franchise rendszerben működik majd, a következő két évben további üzletek nyitását tervezik. Az első négy bolt Budapesten lesz, a többi a megyeszékhelyeken.
Az Operaház mellett, a Hajós utca 21-ben megnyitott Yogurt Fabbrica üzlet kínálatában a fagyasztott joghurt klasszikus és ízesített változatai, valamint a számos különböző feltét mellett friss gyümölcslevek, üdítők, továbbá kávék és teakülönlegességek is szerepelnek. Az üzlet magyar és francia magánszemélyek közös vállalkozása – írja a Franchiseportal. A Yogurt Fabbrica története egy közös amerikai utazás alkalmával kezdődött, itt ismerkedett meg Ferenczy Emil és Henri Boulgakov a fagyasztott joghurttal. Az íze, valamint a hagyományos fagyinál jóval alacsonyabb cukor-, kalória- és zsírtartalma miatt nyomban megkedvelték, és mivel hazánkban akkor még nem volt elérhető a termék, úgy döntöttek, hogy elhozzák Budapestre is. A Yogurt Fabbricát 2012-ben alapították.