A nyár legfontosabb újítása: itt a nem olvadó fagyi
Azért az igazán fontos dolgokban szerencsére van fejlődés, nagy segítség ez a magyar családoknak a kánikula közepén.
Azért az igazán fontos dolgokban szerencsére van fejlődés, nagy segítség ez a magyar családoknak a kánikula közepén.
A Vitorlás Fagyizó cukrásza, Pálfi Attila megpróbálkozott a lehetetlennel, vagyis a halas fagylalttal.
Olyan vaníliakivonatot alkalmaztak a gyártásnál, ami tartalmazhat 2-klór-etanolt is.
Aki a jégkrémnél és az ízesítőkkel, színezékkel telenyomott fagylaltnál többre vágyik, egyre kevesebb helyen talál majd ilyet. Az alapanyagnak már itt is napi árfolyama van, az energia pedig csak annak nem drágult, akit még köt a szerződése. Ráadásul csalódnia kell annak is, aki úgy spórolna, hogy lemond a minőségről: a silányabb minőségű fagylaltot készítők is felzárkóznak árban a drágákhoz.
Az ellátási nehézségek, dráguló alapanyagok kihatnak a fagylaltkészítőkre is. Ennek nyomán emelkedik a fagyigombócok ára, 300-450 forint alatt nem is éri meg, de már nem számít kivételnek az 500 forintos ár sem.
Drágultak a tejtermékek és az energia is, ráadásul magas az áfakulcs, amivel dolgoznak.
Egy fagylaltgépeket érintő probléma technológiai-jogi csatározásokba keverte az egyik legnépszerűbb gyorséttermet és egy kisvállalkozót, amely most úgy érzi: előbbi csúnyán átverte.
Összeegyeztethetetlen a cég elveivel az izraeli megszállás.
A Balaton idei fagyija hársmézzel, karamellizált mandulával és almával készül, Balatonmáriafürdőn. De díjazták a gomolyasajt- és tökmagoskávé-fagyikat is.
A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó a labdarúgó-Európa-bajnokság tiszteletére szurkolói fagylaltot készített.
Közterületen most maszkot kell viselni, így fagyit enni sem szabad.