Hogyan csökkenthető a munkahelyi megbetegedések száma?
A rendszeres egészségügyi tv-program a munkahelyen csökkenti a kieső munkaórák számát, fokozza a termelékenységet és ezért értékelhetően növekszik a vállalat nyeresége - derül ki egy vizsgálatból, melynek eredményét Texasban ismertették.
A kísérleti tv-programot a Harvard Egyetem kutatóival együttműködve állította össze az egyik amerikai tv-csatorna vezetősége. A kutatók három évig tanulmányozták, melyek azok a betegségek, egészségügyi panaszok, melyek a legkifejezettebben rontják a munka eredményességét. Korábban ezzel kapcsolatban a leggyakoribb, legsúlyosabb betegségeket emlegették, tehát a rosszindulatú daganatokat, a szívbetegséget, a cukorbajt, de amikor megvizsgálták a vállalati teljesítményt legjobban rontó egészségügyi tényezőket, egészen más képet kaptak.
A termelékenységet csökkentő betegségek tényleges listája nem a halálozás okaként fölsoroltak sora. A listát a hát- és nyakfájás vezeti, aztán a depresszió és a fáradékonyság következik, alvászavarok, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, elhízás és nyugtalanság.
A kutatók olyan céget választottak vizsgálatuk színhelyéül, amely 58 ezer alkalmazottat foglalkoztatott és a statisztikák szerint a dolgozók évente átlag nyolc napot estek ki a munkából betegség miatt. Ebből a tényleges távollét átlagosan 1,8 nap volt, ami 22 százalékot jelentett, a hiányzási idő 78 százaléka közben (6,2 nap) az alkalmazott ott volt a munkahelyen, de betegsége miatt rosszul teljesített.
A vizsgálat helyszínéül szolgáló vállalat évi bevétele 2,1 milliárd dollár és számítások szerint a termelékenységnek betegségek okozta csökkenése 153 millió dollárnyi veszteséget jelentett. A vizsgálat kezdetén úgy számolták, hogy ha az átlagos 8 napi munkaidő-kiesés már csak 7 nap lenne, ami 12 százalék javulásnak felel meg, azzal a cég bevétele 76 millió dollárral növekedne.
A kutatók 50 dollár jutalmat ajánlottak azoknak, akik részt vettek a részletes vizsgálatokkal kezdődő, egészségvédő programban, majd ezt egyéb biztosítási költségjóváírások követték. Hamar kiderült, hogy a vizsgálatok, az életmód-váltás eredményeként a három- vagy annál több kockázati tényezőjű alkalmazottak száma jelentősen csökkenthető és a harmadik év végén ezeknek az aránya már tíz százaléknál kisebbre csökkent. Kiinduláskor a dolgozók 19 százaléka volt kövér - ezek létszáma egyötödével csökkent.