Itthon hvg.hu 2021. június. 10. 20:18

Orbán meghallgatná a pápa véleményét a kínai keresztényüldözésről

A miniszterelnök nem akart konkrét választ adni arra a kérdésre, mit gondol a kínai keresztények helyzetéről.

Ha már a Magyar Hang nem kapott meghívót az Orbán Viktor meglepetésszerű feltűnését hozó csütörtöki kormányinfóra, az épületből kifelé azért fel tudtak tenni neki párt kérdést, erről pedig videót is készítettek. Például megtudtuk, mit gondol a kínai keresztényüldözésről.

Engem érdekel, hogy a Szentatya mit mond erről a kérdésről, hogy Kínában a kereszténységről hogyan és miképpen érdemes gondolkodnunk. A Szentatyát erről meg fogom hallgatni, ha megtisztel a véleményével”

- mondta Orbán.

Ez a válasz azért is érdekes, mert még mindig nem biztos, hogy a miniszterelnök fog-e találkozni a pápával budapesti látogatása során.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy szerinte jó, ha nemzeti kézben van az ország repülőtere.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Nagyítás Máté Péter 2021. június. 18. 20:00

Orfűn tért vissza a fesztiválszezon

Többek között Krúbi és a 30Y koncertjével startolt el a szezon első fesztiválja Orfűn. A MiniFishingen szombat hajnalig közel 30 zenekar lép még színpadra, mi is ott jártunk, hogy újra átéljük a koncertélményt.