Itthon hvg.hu 2021. február. 24. 10:57

Orbán: Legfeljebb az idősotthonokban képzelhető el lazítás

A miniszterelnök ismét járványügyi szakemberekkel tárgyalt.

Koronavírus-járvány
Friss cikkek a témában

Fontos nap a mai, mert ma kezdünk oltani a kínai vakcinákkal. Nekem is reményt ad ez, hogy talán valamikor a jövő héten a védekezés irányítói is sorra kerülhetnek

– mondta Orbán Viktor szerdán, miután járványügyi szakemberekkel tanácskozott. A felvételen feltűnt Müller Cecília országos tiszti főorvos, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa és Jakab Ferenc pécsi virológus is.

Orbán azt is elmondta, könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni, egyedül az idősotthonok lakói esetében várható némi lazítás, mert már több mint 80 százalékukat beoltották. A miniszterelnök szerint sokat szenvednek amiatt, hogy nem látogathatják őket és ők sem hagyhatják el az intézményeket.

A kormányfő kedden az Egészségügyi Tudományos Tanács elnökségével tárgyalt a háromnapos járványügyi szakértői konzultációsorozat keretein belül. Orbán az ülés után azt mondta: a szakemberek azt közölték, hogy a járvány harmadik hullámának felfutó szakaszában vagyunk, óvatosnak kell lennünk, mindent meg kell tennünk, hogy vakcinából minél több érkezzen Magyarországra, és minél többen beoltassák magukat.

A miniszterelnök szerint arra a kérdésre, hogy kell-e, lehet-e már nyitni, a korlátozásokat el lehet-e mozdítani, inkább óvatos, elutasító választ adtak. Majd ha magasabb lesz a beoltottak száma, akkor jön el ennek az ideje.”

Orbán: A járványügyi szakértők szerint még nincs itt a nyitás ideje

A Gazdaság újraindításáról címmel mondott beszédet Orbán Viktor napirend előtt a Parlamentben, azonban új elemeket a gazdaság újraindításáról nem jelentett be. A beszéd tartalmát nézve nem is lehet évértékelőnek nevezni, az elmúlt két hónapról adott egy képet.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.