Itthon MTI / hvg.hu 2020. december. 08. 13:57

Hatezer fekete zászlót tűzött ki a DK a koronavírus magyar áldozatainak emlékére

A DK szerint "korrekt és normális felkészüléssel" kezelni lehetett volna a járványt.

A Demokratikus Koalíció (DK) hatezer fekete zászlót helyezett el a XI. kerületi Bikás dombon, amivel a koronavírus-járvány magyarországi áldozatairól emlékeztek meg. Varga Zoltán frakciószóvivő azt mondta, a járványt egy "korrekt és normális felkészüléssel", a rendelkezésre álló erőforrások megfelelő használatával és egy jó kormányzással kezelni lehetett volna.

A DK-s politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök korábban többször is arról beszélt, hogy állig felfegyverkezve várják a második hullámot és szinte korlátlanok az egészségügyi kapacitások, minden beteget megmentenek (Valójában a miniszterelnök nem állította, hogy korlátlanok lennének az egészségügyi kapacitások, épp a teljesítőképesség határa miatt vezettek be szigorításokat – a szerk). Varga szerint mindenesetre kiderült, hogy a miniszterelnök "orbitális nagyot hazudott", majd hozzátette, a kormány folyamatosan elárulja az országot és a magyarokat, a hatezer zászlóval erre is figyelmeztetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról