Itthon hvg.hu 2020. november. 17. 07:38

Nemcsak a leleteket, a polcrendszert is ellopták a múzeumi tolvajok

Vádat emeltek ellenük.

Azzal vádol két férfit az Esztergomi Járási Ügyészség, hogy egy esztergomi múzeum raktárából tavaly októberben régészeti leleteket loptak, és az azok tárolására szolgáló polcrendszereket is elvitték. A vádirat szerint összesen 287 452 forint értékű kárt okoztak.

Az esztergomi rendőrök a leleteket és a polcok egy részét az lefoglalták az elkövetőktől, így a lopással okozott kárból közel fele megtérült. A polcrendszer többi részét az egyik férfi eladta.

A vádiratban az egyik férfira felfüggesztett börtönbüntetést, a másikra elzárást kért az ügyészség

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Vállalkozás Sztojcsev Iván 2021. április. 12. 14:30

Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Nem mindennapi üzletet hozott össze a brit uralkodócsalád: kilenc generáció óta örökítik tovább a jelenleg közel 30 ezer milliárd forintosra becsült üzleti értéküket, az ingatlan- és földvagyonuk pedig évente több tízmillió font nyereséget hoz számukra az állami támogatáson felül. De miből élnek meg ők pontosan, és mit tesznek, hogy évről évre érkezzen hozzájuk a bevétel?