Itthon hvg.hu 2020. szeptember. 30. 20:08

A Színművészeti új kancellárja azzal fenyegetett, hogy ha nem engedik be, nem ad fizetést

Szarka Gábor a katonai pályáról érkezett az SZFE-re.

A 444.hu ír róla, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új kancellárja, Szarka Gábor egy szerdai találkozón azt mondta az egyetem középvezetőinek, hogy ha nem engedik be az intézmény épületébe,

akkor nem ír alá semmit, és nem lesznek fizetések sem.

A portál ezt az SZFE sztrájkbizottságának tagjától, Csató Kata mesteroktatótól tudja. A sztrájkot azért tartják az oktatók, mert az elmúlt 7 nap tárgyalásai során nem jutottak dűlőre a kuratóriummal.

Szarka Gábor katonatiszt, akit tegnap, vagyis kedden nevezett ki a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium a Színművészeti új kancellárjának. Szarka már bement volna az SZFE épületébe, ám ezt a diákok megakadályozták.

Az alapítvány szerint tucatnyian voltak azok, akik “meggátolták Szarka Gábort abban, hogy belépjen az egyetem épületébe, és aktívan közreműködhessen az átadás-átvétel folyamatában". Az új kancellár ennek ellenére mindent megtesz annak érdekében, hogy feladatait a jövőben a lehető legmagasabb szinten elláthassa – ígérték.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) lemondott vezetését ma, szerdán búcsúztatják, az esemény este fél 9-kor kezdődik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
hvg360 Balla István 2020. december. 04. 11:00

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Nemrég jelent meg Berg Judit Rumini-sorozatának tizedik kötete, de a kalandos életű mesehős – miután új illusztrációkat kapott - már a világhír felé kacsintgat, és film is készülne, ha a Filmalappal nem rekedtek volna meg a tárgyalások. Magyarország talán legnépszerűbb meseírójával ezúttal olyan, egyáltalán nem mesés témákról is beszélgettünk, mint a könyvdarálás, hogy ki lehet-e lépni egy stabil, de boldogságot nem adó házasságból, vagy hogy miért is próbálják a liberális értelmiség magyarságát megkérdőjelezni a jelenlegi kurzus támogatói.