Itthon hvg.hu 2018. október. 30. 19:23

Tizennyolcadjára is leszavazta a Fidesz az ügynökakták megnyitását

Az LMP az idén is beadta, de megint nem ment át a parlamenten a javaslat.

Az idén immár 18. alkalommal is benyújtotta törvénytervezetét az LMP az ügynökakták nyilvánossá tételéről, de a Fidesz-KDNP többsége megint leszavazta azt.

Az LMP még október 23-án nyújtotta be a javaslatot, amelynek tárgysorozatba vételéről ma szavazott a parlament, de azt végül 112-53 arányban leszavazták. Természetesen a fideszes és a KDNP-s képviselők szavaztak ellene, valamint az egy szem nemzetiségi képviselő, Ritter Imre, de az MSZP-ből is ketten, Gurmai Zita és Molnár Gyula. Az MSZP többi jelenlévő képviselője, a DK-sok, a Párbeszéd, a függetlenek, és persze az LMP-sek is mind támogatták a javaslatot.

Az LMP közleményében azt írta, kormánypártok szerintük "foggal körömmel védelmezik a kommunista diktatúra működtetőit", és "a kommunista múlttal való szembenézés a kormánypártoknak már nem fontos: feladták korábbi értékeiket, elveiket".

Az LMP szerint a Fidesz-KDNP képviselői ezzel igazolták, hogy bár nemzeti elköteleződésűnek hazudják magukat, de valójában a kommunista rendszert restaurálják. "Határozott meggyőződésünk, hogy a mai leszavazás is azt jelzi, hogy a Fidesz soraiban ma ott ülnek a kommunista rendszer névtelenségben tartott fenntartói" – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!