Itthon hvg.hu 2018. július. 16. 15:14

Nem szeretett otthon ülni, inkább eljárt lopni

Nincs rosszabb az unatkozó betörőknél, akik ráadásul bliccelnek is.

Egy 46 éves konyári férfi többször azért utazott Debrecenbe, hogy közintézményekbe törjön be. Március 27-e és június 16-a között készpénzt, fényképezőgépet, számítógépeket és más értéktárgyakat zsákmányolt a betörésekből.

A rendőrök múlt csütörtökön kapták el a tolvajt.

A férfi kihallgatása alatt beismerő vallomást és elmondta, hogy nem szeretett otthon ülni, ezért inkább utazgatott és ahol éppen leszállították a vonatról, ott keresett egy óvodát vagy egy iskolát, ahová este betört. Azért szállították le, mert jegyet persze sosem váltott.

Azt is elmondta a rendőröknek, hogy összesen hét közintézménybe tört be, és az ellopott tárgyakat a debreceni piacon eladta, az így szerzett pénzt pedig elszórta.

A bíróság szombaton rendelte el a férfi előzetes letartóztatását – közölték hétfőn.    

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról