Gazdaság hvg.hu 2021. június. 05. 19:59

Nem tehette a parkoló autók helyére a teraszát a budapesti vendéglátóhely, ezért leparkoltatott egy kamiont, ahová leülhetnek a vendégei

Az erzsébetvárosi Szabad Bisztró egy teherautó platóján nyitotta meg teraszát.

A szomszédos VI. kerület az áprilisi első nagyobb nyitás után – mely során kinyithattak a terasszal rendelkező vendéglátóhelyek – jelezte, hogy ingyenes parkolóhelyet, vagyis ott teraszhelyet biztosít azoknak a vendéglátóhelyeknek, amelyekhez nem tartozik ilyen rész. Hasonlóan lépett Ferencváros és Józsefváros is.

Erzsébetváros azonban nem követte a példájukat, így hiába fordult a helyi Szabad Bisztró még március végén a kerület ellenzéki többségű önkormányzatához. A kerület először nem is reagált a megkeresésre, majd több mint három héttel később elutasította a kérelmet - számolt be a vendéglátóhely a Facebook-oldalán, melyet a Telex szúrt ki.

A parkolási helyekről és a belvárosi vendéglátóhelyek helyzetéről itt is írtunk:

Hatalmas terasszá alakulhat Budapest belvárosa 3,5 millió beoltott után

A vendéglátóhelyek megsegítése miatt a belváros parkolóinak egy részét is terasszá alakíthatják azok a helyiségek 3,5 millió beoltott után, amelyek eddig csak beltéri kiszolgálással foglalkoztak. A bökkenő, hogy az ötletet épp az egyik leginkább érintett Erzsébetváros polgármestere nem támogatja. Az inkább bulizásra szakosodott, de terasszal rendelkező helyek egy része inkább ki sem nyit még akkor sem, ha lehet.

A Szabad Bisztró azóta több alkalommal is kereste a DK-s Niedermüller Péter által vezetett önkormányzatot, azonban állításuk szerint a kerület nem méltatta őket válaszra az azóta eltelt másfél hónapban. A vállalkozásukat vegán gasztrokocsmaként definiáló tulajdonosok radikális megoldáshoz folyamodtak: a bisztró elé leparkolt teherautó platóján berendezték a teraszukat. Így jött létre a Szabad nemTerasz – olvasható a tulajdonosok Facebook-bejegyzésében.

Az ügyben kerestük az önkormányzatot, van-e bármilyen kommentjük.

zöldhasú
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.