Gazdaság hvg.hu 2021. január. 13. 11:46

Újabb milliárdokhoz jutottak Fidesz-közeli vállalkozók és önkormányzatok

Bővült azok köre, akik állami támogatást nyertek turisztikai beruházásokra a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül.

Nemrég 173-ról 181 oldalasra bővült az a dokumentum, amelyben a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiosztott, vissza nem térítendő állami támogatások kedvezményezettjei szerepelnek – vette észre a 24.hu. A lap a 300 milliárd forintos keretösszegű Kisfaludy Turisztika Fejlesztési Program frissített táblázatából számos olyan bejegyzést emelt ki, amelyek arról tanúskodnak, hogy kormánypártokhoz közeli vállalkozások, önkormányzatok jelentős összegeket nyertek el.

Kiderült például, hogy 1,5 milliárdos állami támogatásból építheti újjá a badacsonytomaji Hotel Volánt az a cég, amelynek két többségi tulajdonosa van. Az egyik Fellegi Tamásnak, a második Orbán-kormány nemzeti fejlesztési miniszterének, a másik pedig Petneházy Dávidnak, a korábbi szabolcsi Fidelitas-elnöknek az érdekeltségébe tartozik.

Orbán Viktor volt tanára építési projektbe vág a Balatonnál

Fellegi Tamás korábbi miniszter társaival új céget alapított egy badacsonytomaji beruházás szervezésére.

  • A korábban a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János jelenleg a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-t irányító kormánybiztosként dolgozik, a ménesbirtok pedig 840 millió forint támogatást kapott, a Hotel Nonius felújítására.
  • A korábbi rádiós, Rókusfalvy Pál cégének 400 millió forint közpénzt ítéltek meg az etyeki Rókusfalvy Fogadó kapacitásbővítésére és szolgáltatásfejlesztésre.
  • Mocsai Lajos feleségének cége 60 millió forintot kapott a Bánó Birtok turisztikai fejlesztésére.

Szép számmal talált a támogatásból részesülő fideszes önkormányzatokat is a 24.hu. Közülük például Esztergom a városháza homlokzatának felújítására 1,1 milliárd forinthoz jutott, további 5-ből pedig többek között élményfürdőt újíthat fel. Csurgó szállodafejlesztésre költhet 3 milliárdot, Csorna pedig a termálfürdő értékmentő revitalizációját végezheti el 2,2 milliárdból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 Nagy Gábor 2021. február. 28. 16:00

Homályba burkolódzó újságírók csoportja dönt a Golden Globe-díjakról

A nevetségességből hosszú és nehéz út vezetett a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szervezetének ahhoz, hogy őket, és az általuk filmes és tévés produkcióknak kiosztott Golden Globe-díjat is komolyan vegyék. Ezért nem hiányzott nekik, hogy a mai online gálára időzítve a pénzügyeiket firtatta egy tényfeltáró riport. Arra is emlékeztettek, hogy még a 87 tag névsora sem ismert, azt viszont tudni, hogy egyedüli magyarként köztük van Návai Anikó.