Vállalkozás hvg.hu 2020. október. 29. 11:13

Milliókat kapott az államtól a Bajkai Istvánhoz köthető vállalkozás üdülőfejlesztésre

Kilencmillió forint vissza nem térítendő állami támogatáshoz jutott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől az a cég, amelyben a fideszes országgyűlési képviselő irodája is tulajdonos.

Többek között Mészáros Lőrinc, Puch László és Simicska Lajos szálláshely-érdekeltsége is kapott abból a 300 milliárd forintból, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program keretén belül oszt szét.

Az Mfor.hu most egy befolyásos fideszes országgyűlési képviselőhöz köthető cég nevét találta meg a pályázat idei nyertesei között: az SBGK Irodai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

  • 6 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott az SBGK apartman fejlesztésére,
  • 3 millió forintot pedig a balatonfüredi Kosztolányi társasüdülőre.

A cég tulajdonosai között ott van az SBGK ügyvédi iroda is, amelyben az Orbán-család egykori ügyvédjeként is ismert Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő (képünkön) is senior partner (résztulajdonos), de ügyvédi tevékenységét szünetelteti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Gazdaság Balla Györgyi 2021. április. 20. 12:20

„Ez a békásmegyeri lakótelep a Balaton-parton” – új lakópark ellen tiltakoznak a helyiek Siófokon

Siófokon van az egyetlen olyan terület a Balatonnál, amelyen megengedett az akár 24 méter magas toronyház építése is. Van olyan befektető, aki élne a lehetőséggel, a helyiek tiltakoznak a beépítés ellen. Az önkormányzat pedig nem szeretne fellépni ellene, mert fél, hogy olyan kártérítést kapna a nyakába, hogy anyagilag az eddiginél is jobban legatyásodna. Mára lényegében minden talpalatnyi földet beépítettek a Balatonnál, az ingatlanárak pedig az egekben.