Gazdaság hvg.hu 2020. június. 08. 16:59

Jelentős fizetésemelést kaptak a traumatológusok és az ápolók a Péterfy Sándor utcai kórházban

A traumatológiai beavatkozások elszámolásának növelésével havi 90 millió forint pluszbevételt könyvelhetett el az intézmény.

A gyakorlott szakorvosok egymillió, a rezidensek 450-500 ezer forintot keresnek a Péterfy Sándor utcai kórházban – közölte az intézmény igazgatója a Magyar Nemzettel.

"A baleseti sebészetek havi fix díja a többszörösére nőtt, a mi intézményünkhöz tartozó, Fiumei úti traumatoló­giai intézet például a korábbi nyolcmillió helyett immár havonta száznyolcmillió forint támogatásban részesül. A megemelt összegű fix díjak mellett januártól 45 százalékkal megnövelték a traumatológiai beavatkozások teljesítményelszámolását is, ami számunkra további havi 90 millió forint pluszbevételt jelent – mondta a lapnak Sásdi Antal.

Az igazgató kitért rá, hogy a Péterfyben van messze a legnagyobb betegforgalom, és nagyon magas a műtéti szám is, elmondása szerint ezért voltak évek óta a harmadik legeladósodottabb kórház.

Sásdi arról is beszélt, hogy a többletfinanszírozásnak köszönhetően folyamatosan csökkent az adósságállomány, az utolsó két hónapban már nem keletkezett új adósság, és átkerültek pozitív szaldóba.

A plusz fix díj felét pedig a traumatológián dolgozó orvosok és nővérek béremelésére fordítottuk, így hazai viszonyok között már egész szép jövedelmük van"

– mondta Sásdi, aki az interjúban elárulta, hogy az intézmény 2200 dolgozója közül körülbelül 50-en kapták el a koronavírust, de egyikük sem szorult kórházi ellátásra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról