Gazdaság MTI / hvg.hu 2015. május. 20. 11:45

Óriásgéppel repül Budapestre az Emirates decembertől – fotó

Növeli kapacitását a dubaji Emirates légitársaság Budapesten, december elsejétől a mostani Airbus A330-asnál nagyobb, 364 utas szállítására alkalmas Boeing 777-es gépekkel repülnek Budapestre – jelentette be Horváth Gábor, a légitársaság magyarországi vezetője.

Az október végén indított Dubaj–Budapest-járat 80 százalékos töltöttsége mellett még van helye a kapacitás növelésének, ezért döntöttek a nagyobb géptípus bevezetése mellett – közölte a társaság hazai vezetője. Horváth Gábor szerint "egészséges" a megoszlás a turisták és az üzleti utazók között.

Ez az egyik legnagyobb kapacitású repülőgép, és ilyennel még soha nem közlekedett légitársaság a ferihegyi Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre – írta a bejelentéssel kapcsolatban az Egek Ura blog. Az új típussal üzemeltetett járatokon 12 first, 42 business és 310 turista osztályú hely van, így hetente több, mint ötezren utazhatnak a két város között a légitársaság járatain.

Wikipedia

Horváth Gábor azt is közölte, hogy a járatok teherárut is képesek vinni. A teherszállítás kihasználtsága hasonló, mint az utasforgalomban, a Boeing viszont kétszer annyi, 20 tonna árut tud majd szállítani, mint a most használt géptípus. A gépek jellemzően autóipari termékeket, gyógyszereket szállítanak, de egyre több kis- és középvállalat is a partnerük.

Thierry Aucoc, az Emirates Európáért felelős alelnöke az mondta, nem aggódnak amiatt, hogy túlkapacitást teremtenének a piacon a heti ötezer üléssel, amelyet a bővítéssel kínálnak.

Elmondta még, hogy az elmúlt hat hónapban a Budapest–Dubaj-járaton 60 ezer utast szállítottak, és több mint kétszáz magyar dolgozik a cégnél, köztük 125 légiutas-kísérő és 9 pilóta. Arról is beszélt, hogy a budapesti ügyfélkapcsolati központban júliusra 120-ra emelik a dolgozók számát.

zöldhasú
Hirdetés
Címkék
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.