Gasztro hvg.hu 2015. október. 20. 19:49

Soproni csokoládé a világ legjobbja

" Világbajnok férjem vaaaan!" - így jelentkezett be október 17-én este a facebook oldalán Harrer- Abonyi Beatrix. S az euforikus öröm igazán érthető volt. A soproni cukrászé lett 2015-ben a világ legjobb töltött tejcsokoládéja.

Az International Chocolate Awards 2015 verseny londoni World Final eredményhirdetéséről érkezett a hír:  a világ legjobb csokoládéi közé került a soproni HarrerChocolat sárgabarackos, pálinkával és szerecsendióval ízesített töltött csokoládéja.

A nemrégiben lezajlott kelet európai versenyen (amelyen a budapesti ChocoMe is négy aranyérmet szerzett) nyert két ezüst és két aranyérem után megszületett a világbajnoki cím, és az aranyok aranya.

Facebook

Karl Harrer, a negyedik generációs osztrák cukrászdinasztiából származó mester 2009-ben nyitotta meg a soproni Faller Jenő utcában kézművescsokoládé-műhelyét, amelyhez a család által üzemeltetett cukrászda-kávéház is tartozik.

hvg360 Ballai Vince 2024. december. 23. 17:30

150 millió légy egy csapásra – indul az első hazai lárvagyár, amelyről Áder János is szuperlatívuszokban beszél

Euró tízmillókból épült fel Magyarország első lárvafarmja, ahol légylárvák milliárdjainak segítségével állítanak elő prémium minőségű fehérjét szerves melléktermékekből. Ki fogja felvásárolni tonnaszám a lárvákat? Mitől fenntarthatóbb a rovarfehérje a hagyományosnál? Mit keres egy híresen rovarfób ország exállamfője a lárvagyár átadóján? Egyáltalán, hogyan hizlalják a takarmánylárvát? Ez a gyáravatás más volt, mint a többi.